На Волині парафія УПЦ МП перейшла до ПЦУ без свого настоятеля

16.01.2019 3:30 3

На Волині парафія УПЦ МП перейшла до ПЦУ без свого настоятеля

У Берестечку, що на Волині, 14 січня відбулися збори парафії, учасники яких одноголосно підтримали перехід Святотроїцького собору у Православну Церкву України. Про це пише Район.Горохів.

Збори відбулися у Берестечківському будинку культури після святкового концерту. Участь у заході взяло понад дві сотні людей.

Настоятель собору, Берестечківський благочинний о. Дмитро Петрущак на збори не прийшов. Парафіяни хочуть, щоб настоятель ішов разом з громадою, але прозвучало, що за умови відмови громада буде шукати нового священика.

На зборах виступили Берестечківська міська голова Валентина Залевська, настоятель берестечківської Святодухівської церкви ПЦУ отець Володимир Курчин, які пояснювали чому варто приєднатися до ПЦУ.

А колишня міська голова Лариса Сікорська пропонувала відкласти питання переходу, яке, на її думку, не на часі. Однак, люди під час її виступу просто тупали ногами.

Учасники одноголосно підтримали вихід з УПЦ Московського Патріархату, але вирішили ще зібрати підписи серед усіх прихожан собору у Берестечку і сусідньому селі Старики.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74311/

Следующая новость
Предыдущая новость

Самый загадочный алкоголь - абсент Авиабилет может быть не таким, уж дорогим, как вы думаете Магазин качественной европейской обуви Реалии Украины последних суток Пасхальное воскресенье. Светлый праздник для всей семьи

Публикации