На виборах президента не буде лобової агітації з боку Церков, - політконсультант

12.04.2018 11:03 0

На виборах президента не буде лобової агітації з боку Церков, - політконсультант

Українська Православна Церква (Московського Патріархату) традиційно підтримує проросійських кандидатів, а Київський Патріархат дає меседжі на підтримку проукраїнських та проєвропейських кандидатів.

Про це в ефірі "Прямого" в програмі "Ситуація" з Тарасом Березовцем сказав політичний консультант Олег Медведєв.

"УПЦ (Московського Патріархату) завжди підтримувала проросійських кандидатів, Київський Патріархат, хоч і не напряму давали меседжі своїм вірним, що вони будуть підтримувати проукраїнських та проєвропейських кандидатів. Зараз такого жорсткого розділення виборців не буде. Я не думаю, що Церкви будуть конкретно називати якихось конкретних кандидатів", - сказав він.

Він переконаний, що УПЦ (Московського Патріархату) не буде підтримувати Порошенка, тому що Порошенко для них людина, яка бореться в Україні за створення Єдиної Помісної Православної Церкви.

"Саме за Порошенка Україна звернулась до Вселенського Патріарха з проханням визнати автокефалію саме Київського Патріархату", - нагадав Медвєдєв.

На його думку, симпатії УПЦ (МП) будуть на боці Юрія Бойка або навіть Вадима Рабіновича.

"Інші Церкви не називатимуть конкретні імена та прізвища. Хоча наприклад Патріарх Філарет завжди заявляє про свою повагу до Порошенка, як до чинного президента. Але лобової агітації з боку Церков не буде. На рівні офіційної позиції Церкви навряд чи будуть втручатись у виборчу компанію, можуть будуть натяки під час проповідей", - додав він.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/70782/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где заказать справку по форме 003 Фурнитура для стеклянных дверей и душевых кабин Какие игроки есть в покере? Берите автомобили во временное пользование Качественная техника для съемки

Публикации