На Буковині ще одна громада вирішила перейти з УПЦ МП до Православної Церкви України

31.12.2018 22:41 3

На Буковині ще одна громада вирішила перейти з УПЦ МП до Православної Церкви України

Церковна громада Різдва Пресвятої Богородиці села Карапчева Вижницького району вирішила перейти з підпорядкування Московського Патріархату до Православної Церкви України. Про це повідомляє molbuk.ua.

Таке рішення було ухвалене на зборах церковної громади, в якій взяли участь понад 400 місцевих жителів.

Близько 30 представників УПЦ МП заявляли про неприпустимість переходу церкви до ПЦУ. А присутній у селі секретар Чернівецької єпархії УПЦ МП Микита заявив під час зборів, що "ніякого Об’єднавчого Собору не було", а дії ПЦУ є "розкольницькими". Після цього прихильники Московського Патріархату поблизу церкви почали бити поклони й молитися.

На зборах виступив священик отець Георгій, який заявив, що справжня Українська Церква – це новостворена ПЦУ.

"У Біблії написано: "Хто руйнує церкву – того зруйнує Бог". У нас відібрали Церкву ще в 1686 році, а світ тепер нам повернув цю Церкву. 14 Церков світу проголосували за нас. І це дійсно справжня Українська Церква", - повідомив він.

Після цього жителі Карапчева понад 350-ма голосами підтримали перехід їхнього храму до Православної Церкви України.

Нагадаємо, 19 грудня перша церковна громада Чернівецької області – у селі Шишківці Кіцманського району – вирішила перейти до ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74121/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные сертифицированные чехлы для телефонов Виртуальные казино Украины - лучший способ отвлечься от повседневных забот Выбор района проживания Газобетон від компанії BETONERA Качественные детали для аппаратов УЗИ от производителя

Публикации