На Буковині три церковні громади перейшли з УПЦ МП до ПЦУ

28.01.2019 11:09 0

На Буковині три церковні громади перейшли з УПЦ МП до ПЦУ

27 січня у селах Задубрівка і Васловівці Заставнівського району та Ясени на Сторожинеччині релігійні громади обговорювали питання переходу з УПЦ Московського Патріархату до ПЦУ та користування культовими спорудами. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області, передає УНН.

"За результатами зборів усі три церковні громади ухвалили рішення про перехід із підпорядкування УПЦ МП до Православної Церкви України", - йдеться у повідомленні.

Безпеку учасників зборів забезпечували працівники місцевих відділків та обласного управління Нацполіції, щоб попередити будь-яке протиправне діяння поблизу культових споруд і місць проведення зборів парафіян.

"Під час зборів парафіян у селі Васловівці на Заставнівщині до поліції звернулася кореспондентка одного із чернівецьких інтернет-порталів та заявила про перешкоджання її журналістській діяльності з боку вірян. Наразі працівники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів – ред.) Кримінального кодексу України", - додали у поліції.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74492/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вигідні кредити онлайн на банківську карту Профессиональный татуаж в Краснодаре Экскурсия по Санкт-Петербургу. Старейшие храмы Питера. Средство для безопасного и быстрого похудения Зарегистрирован законопроект о запрете абортов в Украине

Публикации