На Буковині під час переходу громади до ПЦУ сталася сутичка між священнослужителями

03.03.2019 18:08 15

На Буковині під час переходу громади до ПЦУ сталася сутичка між священнослужителями

У Чернівецькій області 2 березня церковна громада села Бережонка Вижницького району прийняла рішення про перехід церкви святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова з підпорядкування УПЦ МП до Православної Церкви України.

Щоправда перехід громади закінчився бійкою священиків, пише molbuk.ua.

На зборах релігійної громади були присутніми 192 мешканці села. Рішення за перехід було ухвалене 164-ма голосами селян. "Проти" проголосувало 18 осіб та "утрималося" 10 осіб.

Водночас на збори привезли прихожан з сусідніх сіл Замостя, Мілієво, Коритне, які виступали проти переходу церкви до ПЦУ.

Священик церкви Івана Богослова отець Миколай під час зборів вдарив благочинного Вижницького району Іллю Кігніцького, який отримав травми обличчя. Отець Миколай звинуватив його у тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником.

Цього ж дня до Вижницького відділення поліції надійшла заява від представника релігійної громади села Бережонка. Звернення зареєстроване в Журналі єдиного обліку.

До речі, у церкві святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова у Бережонці колись чимало років служив батько митрополита Онуфрія - протоєрей Володимир Іванович Березовський.

Нагадаємо, це вже 14-та на Буковині церковна громада, яка ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/74930/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где заказать ритуальные услуги? Великий вибір іграшок робопотягів Услуги кремации в Киеве Все, что вам нужно для рукоделия С качественным и удобным постельным бельем ваш сон будет как у младенца

Публикации