На Буковині з храму УПЦ МП вкрали стародавню ікону

08.07.2019 2:11 0

На Буковині з храму УПЦ МП вкрали стародавню ікону

У селі Каплівка Чернівецької області у ніч з 2 на 3 липня невідомі осквернили храм євангелиста Іоанна Богослова УПЦ МП і викрали з нього старовинну ікону великомученика Георгія Побідоносця. Як повідомляє «Фраза», вандали осквернили святий престол, скинувши з нього покривало, і проскомидійник.

«Діяли професіонали, які прийшли з необхідними інструментами для здійснення смертного гріха. У храм проникли через вікно, попередньо розігнули риштування домкратом. У сторожку злодії проникли також через вікно, в якому кусачками відрізали грати», - повідомили в єпархії.

За словами очевидців, в ту ніч після негоди в селі відключили електроенергію, і територія храму і вулиць залишилася без освітлення. Скориставшись цим, злодії проникли у храм і осквернили престол.

Оскільки храм в селі ремонтують, всі ікони на період внутрішніх робіт перенесли в «сторожку». Туди пробралися зловмисники й поцупили єдину старовинну ікону, перед якою віруючі молилися більше ста років.

«Поверніть, будь ласка, святу ікону у храм, її духовна цінність для вірян в сотні разів більше, ніж матеріальна. Історія не знає жодного випадку, коли хтось зумів збагатитися осквернюючи святі храми. Господь милостивий і чекає покаяння кожного», - закликали в єпархії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/76414/

Следующая новость
Предыдущая новость

Доставка вкусной и ароматной пиццы в Киеве Молоді греко-католики створюють спільноту «Покоління Любомира» Лучшие наручные часы Азартные игры Вулкан казино Как обезопасить дом от взлома

Публикации