Нашому поколінню випало завершити "повне розмосковлення" Церкви, - Петро Порошенко

15.10.2018 6:49 0

Нашому поколінню випало завершити

Президент України Петро Порошенко заявив, що українці вже багато років борються за автокефалію Української Церкви, а завершити "повне розмосковлення" випало нашому поколінню.

Про це глава держави заявив, виступаючи перед початком молебню на Софійській площі в столиці, повідомляє Укрінформ.

"Відновлення незалежності в дев’яносто першому році цілком логічно повернуло на порядок денний і проблему незалежної Православної Церкви, якій усіма канонами передначертано бути в самостійній державі. Отож завершити справу, яку Іван (Іларіон) Огієнко називав ділом «повного розмосковлення» Церкви, випало нашому поколінню. І ми з вами це робимо!" - Сказав Порошенко.

Він нагадав, що під час національно-визвольної революції 1917-1921 років питання державності, мови та церкви були так само тісно пов’язані одне з одним, як і тепер.

Як повідомлялося, у столиці на Софійській площі в неділю відбувається молебень за Україну та автокефалію Української Православної Церкви, ініційований Президентом України Петром Порошенком.

Крім того, заплановано ще низку заходів з нагоди Дня захисника України, зокрема святкові концерти та марш УПА під гаслом "Повернемо Україну українцям".

Охорону правопорядку в Києві, за попередніми даними поліції, забезпечуватимуть близько 6200 правоохоронців, з них - 3500 бійців Нацгвардії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73038/

Следующая новость
Предыдущая новость

Колеса с Европы высокого качества Близкий к РПЦ телеканал «Царьград» начал кампанию в поддержку создания «Малороссии» Как изменились футболки за время своего существования? Церковные изделия высокого качества Разработка мобильных приложений для отелей

Публикации