Наша єдність у різноманітті робить нас сильнішими, ніж єдність у казармі «русского мира» – Президент

22.03.2019 15:49 6

Наша єдність у різноманітті робить нас сильнішими, ніж єдність у казармі «русского мира» – Президент

Президент Петро Порошенко на зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій наголосив на важливості продовження стратегії партнерства держави та релігійних організацій та запевнив у дотримані всіх прав і свобод громадян в Україні, в тому числі і релігійної свободи.

За словами Глави держави, нині на території Росії зазнають утисків представники різних релігійних організацій. Недавні свідчення архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента є яскравою демонстрацією того, що відбувається із релігійною свободою на території окупованого Криму, додав він.

Він зауважив, що на прикладі Росії можна побачити, що таке державна церква і якою може бути ситуація із дотриманням релігійних прав і свобод громадян; що таке утиски і переслідування представників інших конфесій, в тому числі і українських церков. Зокрема, постійно виникають проблеми в діяльності римо-католиків, представники протестантських організацій можуть розповісти про численні факти порушень прав представників релігійних організацій на окупованих Росією територіях.

«В той же час, я хотів би підкреслити, що ми маємо приклад плідного державно-церковного партнерства. Наочним прикладом цього партнерства є діяльність Всеукраїнської Ради Церков, до складу якої входять 16 церков і релігійних організацій та одна міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римо-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також іудейські та мусульманські релігійні організації», - наголосив Глава держави.

Президент підкреслив: «Я дуже тішуся, що таке релігійне різноманіття не суперечить єдності. Навпаки, наша єдність у різноманітті робить нас сильнішими, ніж єдність у казармі «русского мира».

Глава держави зазначив, що саме тому його активна роль в Об’єднавчому Соборі, отриманні Томосу та становленні Православної Церкви в Україні пояснюється не бажанням створити єдину державну церкву. «Для мене – це питання незалежності церкви від Росії», - наголосив він.

«Запевняю, ми й далі будемо продовжувати стратегію партнерства», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також зауважив, що Кремль будь-що прагне дестабілізувати ситуацію в Україні, в тому числі і в релігійній сфері. Він застеріг, що під час виборів це питання набуває ще більшої актуальності: «Нам треба бачити всі ризики і загрози, ставки на цих виборах, які дуже добре знає Путін. Знає і хоче очорнити і принизити у наших очах усе зроблене за ці п’ять років, розколоти українську єдність».

«У релігійній сфері ця ставка робиться на те – прийде в Україну «русский мир» чи ні. Питання релігійної свободи має бути також предметом нашої спільної діяльності. Відбувається зараз, на жаль, інтенсивне розхитування ситуації в Україні. Ми бачимо, на жаль, і насильство. І не дай Боже довести до кровопролиття. Наголошую, насильство ще ніколи не було ефективним шляхом вирішення проблем», - додав він.

В свою чергу, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України Епіфаній зазначив: «Ми вдячні Богу за те, що ми маємо цілісну Українську державу. І ми маємо, завдяки Вашій наполегливій праці, свою потужну українську армію».

«Ми віримо, що і у подальшому з Божою допомогою ми будемо рухатися в напрямку нашої єдності», - зазначив Предстоятель ПЦУ.

Митрополит Епіфаній подякував Главі держави та побажав, щоб Господь надихав його, давав сили і терпіння і далі наполегливо розбудовувати нашу Українську державу, яка в майбутньому стане повноцінним членом Європейського Союзу і НАТО.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/75172/

Следующая новость
Предыдущая новость

Заказ ежедневников с логотипом Магазин качественной европейской обуви Библия на любой вкус по выгодным ценам Основные правила при игре в онлайн-слоты Гранитные украшения – всегда стильно и современно

Публикации