Національний університет біоресурсів і академія УПЦ КП випустили першу групу військових капеланів

01.08.2017 2:49 9

Національний університет біоресурсів і академія УПЦ КП випустили першу групу військових капеланів

Офіцери запасу були з числа викладачів та студентів КПБА, які виявили бажання навчатися військової справи та разом з своїми ровесниками з інших вишів України пройшли польові збори на базі військової частини А 1815.
В зборах, які цього року тривали з 30 червня по 28 липня, взяли участь військові священики протоієреї Леонтій Никитенко та Костянтин Лозінський, а також чотири студенти духовної школи. Під час польових зборів на практиці були закріплені знання, отримані впродовж дворічного навчання з основ військової тактики, топографії, тактичної медицини, водіння та обслуговування військової техніки тощо. Також традиційно серед студентів були проведені спортивні змагання.
Крім суто військової справи, кафедра НУБіП широко практикує військово-патріотичне виховання майбутніх офіцерів ЗСУ. В ході проведення зборів між студентами та викладачами КПБА та НУБіП виникла дружба та порозуміння, засновані на спільному подоланні тих труднощів, які виникають при отриманні практичних навичок з військової справи.
Навчання завершилися прийняттям присяги на вірність українському народу. Після церемонії складання присяги та проходження урочистим маршем до випускників звернувся з привітальним словом ректор Станіслав Ніколаєнко, який, згадавши про славетні традиції університету, наголосив на тому, що нинішні студенти – випускники кафедри – повинні так само віддано захищати свою Батьківщину, як і їхні попередники в роки Другої світової війни. Також до присутніх з вітальним словом звернулися батьки та випускники, зокрема студент КПБА. Лейтенантські погони випускники кафедри традиційно отримають на День захисника Вітчизни – 14 жовтня на свято Покрову Божої Матері.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Реклама и эффективное развитие интернет ресурсов Близкий к РПЦ телеканал «Царьград» начал кампанию в поддержку создания «Малороссии» На адвентистском слёте под Киевом крестили 59 подростков Как не ошибиться, приобретая межкомнатные двери? Увлекательная игра на зеркале без блокировок

Публикации