Нацгвардія пропонує священикам УПЦ (МП) вести капеланську діяльність поза військовими частинами

21.08.2017 13:24 3

Нацгвардія пропонує священикам УПЦ (МП) вести капеланську діяльність поза військовими частинами

30 червня офіційний сайт УПЦ (Московського Патріархату) назвав "дезінформацією", "фейковими новинами" і "сумнівною заявою" інформацію від командуючого Національною гвардією України генерал-лейтенанта Юрія Аллерова про введення в Нацгвардії обмеження на капеланів УПЦ (МП). Опісля заступник командувача Нацгвардії у роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар підтвердив інформацію свого начальника. У зв'язку з цим сайт УПЦ (МП) знову заявив про "юридичну необізнаність керівництва МВС".
Нарешті 17 серпня на сторінці Національної гвардії у Фейсбук було опубліковано повідомлення, яке роз'яснює ситуацію:
"Жоден нормативного-правовий акт не забороняє і не обмежує військовослужбовцям Нацгвардії свободу світогляду і віросповідання, свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи та ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. (ст. 35 Конституції України)
Наказом МВС затверджено Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Національній гвардії України, проте НЕ ЗАБОРОНЕНО, як подають у деяких ЗМІ, діяльність священиків УПЦ Московського патріархату.
Щодо «заборони», про яку пишуть у засобах масової інформації – мова йде про те, що НА ТЕРИТОРІЮ військових частин можуть бути недопущені священики тих релігійних організацій, центри яких знаходяться на території країни-агресора".
Таким чином, можна зрозуміти, що священикам УПЦ (МП), канонічно-адміністративний центр якої знаходиться у Москві, фактично пропонують займатися капеланством поза військовими частинами Нацгвардії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

ГДЗ по ОБЖ - восьмиклассник поймет Створіть свій власний аромат: Набори для самозамісу рідин для вейпінгу Где получить диплом по гештальт-терапии Спілка християнських письменників України заснувала християнську літературну премію Новинки кино 2018 года в онлайн кинотеатрах

Публикации