Науковці разом з УГКЦ презентують результати соціологічного дослідження «Освіта очима батьків»

15.02.2018 13:33 9

Науковці разом з УГКЦ презентують результати соціологічного дослідження «Освіта очима батьків»

Питання школи є актуальним від початку незалежності України. Кроком реформування було прийняття у вересні 2017 року Закону «Про освіту». У цей час соціологічна агенція «Фама» проводила опитування батьків, які мають дітей шкільного віку на замовлення Комісії у справах освіти та виховання Української греко-католицької Церкви.
Дослідження мало з’ясувати готовність батьків до освітніх новацій і до участі у виховному та освітньому процесі. А також як готові батьки реалізувати своє право на релігійну освіту дітей? У багатьох європейських країнах держава підтримує недержавну освітню послугу, фінансуючи на 70-80 %. Велика частина таких шкіл є конфесійними та становить значний відсоток всіх шкіл, це дає можливість позитивно впливати на освітній процес країни. Новий закон передбачає запровадження фінансування за принципом «гроші за дитиною». Опитування досліджувало рівень інформованості про цю новацію. Взаємодія батьків, церкви, школи та держави зможе оновити, розвивати і наповнювати новим змістом підходи до освіти і виховання.
Спікерами презентації виступають: с. Христофора Буштин, голова Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ; Мар’яна Малачівська, кандидат соціологічних наук, директор Соціологічної агенції "Фама"; Оксана Сенчук, голова правління ГО Київська батьківська християнська асоціація «Алетея», секретар Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОН України; о.Петро Майба, багаторічний директор Гімназії Шептицьких; Богдан Сенчук, модератор, засновник компанії "52А Консалтинг".
Мiсце проведення заходу: Київ, вул. Хрещатик, 4, УНІАН, конференц-зала. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Фото tyachivnews.in.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Херсоне при участии властей открыли мемориал рабби Гилеля из Парича На Тернопільщині православні громади поділили церковний будинок Вебинары, конференции и интенсивы для учителей на одном сайте Виват-Украина - качественная наградная продукция для любого мероприятия Еврейская шакшука на завтрак - это то, что от вас точно не будут ждать ваши близкие

Публикации