Нардепи від Опоблоку направили своє звернення-обурення до Вселенського Патріарха

21.04.2018 10:03 6

Нардепи від Опоблоку направили своє звернення-обурення до Вселенського Патріарха

Народні депутати від Опозиційного Блоку направили своє звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія І, інформує УНІАН-релігії.

«Ми з обуренням сприйняли спробу з боку нинішньої влади та Президента України в черговий раз втрутитись у справи церкви, узурпувати право церкви та православної громади на вирішення своєї долі. Остання ініціатива влади щодо створення єдиної помісної церкви напередодні президентських виборів – це не піклування про церкву, а спроби вирішити свої політичні завдання та політичне втручання у життя мільйонів православних християн в Україні, підштовхування до нової суспільної напруги та збурень», - наголошується у зверненні.

На їх переконання, в умовах збройного конфлікту в Донбасі, де проживають сотні тисяч православних християн, подібні дії лише посилюють розломи в українському суспільстві і навіть створюють загрозу збільшення протистояння.

«Звертаємось до Вас, Ваша Всесвятосте, з проханням про молитви і благословення народу України, відновлення його духовної та соціальної єдності, припинення братовбивчого конфлікту, та благої миротворчої місії Канонічної Української Православної Церкви. Віримо в те, що Ваша молитва і мудре слово зміцнять усіх нас, збережуть канонічний устрій і допоможуть нам уникнути нових розколів та непорозумінь у суспільстві», - йдеться у зверненні регіоналів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70883/

Следующая новость
Предыдущая новость

Общественная деятельность Юрия Крука Что такое гипноз: правда и мифы Купить диплом колледжа выгодно Икона стиля суб культуры Fred Perry Качественные сертифицированные чехлы для телефонов

Публикации