Нападник з Галле зізнався в скоєнні злочину на ґрунті антисемітизму

11.10.2019 20:52 3

Нападник з Галле зізнався в скоєнні злочину на ґрунті антисемітизму

Нападник з Галле Штефан Б. зізнався в скоєнні злочину, а також визнав його антисемітський мотив. Його обвинувачують у вбивстві двох осіб та замаху на вбивство семи людей. Про це інформує DW.

Затриманий після нападу в Галле Штефан Б. (Stephan B.) зізнався в скоєнні злочину та визнав його правоекстремістські та антисемітські мотиви. Про це в п'ятницю, 11 жовтня, повідомив представник Федеральної прокуратури Німеччини в Карлсруе.

Штефан Б. перебуває в попередньому ув'язненні. Його обвинувачують у вбивстві двох осіб та замаху на вбивство семи людей, повідомили у Федеральній прокуратурі.

Того ж дня в Бундесраті хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв нападу в Галле. Голова Бундесрату Даниель Ґюнтер (Daniel Günther) заявив про необхідність зробити висновки з цього "підступного злочину".

Нагадаємо, що 9 жовтня нападник Штефан Б. намагався потрапити у синагогу в місті Галле, де єврейська спільнота святкувала Йом-Кіпур. Йому не вдалося це зробити, тому він почав стрілянину на вулиці. Свої дії Штефан Б. транслював онлайн за допомогою відеокамери, яка була закріплена на шоломі. Вже незабаром онлайн-платформа Twitch, на якій відбувалася трансляція, видалила це відео. Невдовзі після стрілянини Штефан Б. був затриманий. Його дії кваліфіковано як правоекстремістський теракт.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/77418/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбирайте лучшее, выбирайте металлочерепицу от завода «КМ» 3D принтер для вас Ритуальные перевозки по всей Украине Изготовление памятников под заказ Лазерные станки для любых целей

Публикации