Намісник Святогорської лаври розповів Послу Японії про ситуацію на сході України

22.06.2018 14:53 6

Намісник Святогорської лаври розповів Послу Японії про ситуацію на сході України

Святогірську лавру 19 червня відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії Шігекі Сумі. Делегація також відвідала одну зі шкіл Краматорська, якій надавав допомогу уряд Японії, інформує УНІАН-релігії.

У другий день візиту на Донбас Посол Японії побажав відвідати Свято-Успенську Святогірську лавру, де вже одного разу побував більш ніж два роки тому, повідомляє прес-служба Святогірської лаври.

В обителі делегацію дипломатів зустрічав секретар Святогірської лаври архімандрит Лазар (Терещенко).

Почесним гостям була запропонована екскурсія лаврськbv музеєм. По закінченні знайомства з експозицією музею делегацію привітав намісник Свято-Успенської Святогірської лаври митрополит Арсеній. У його супроводі гості відвідали Свято-Успенський собор і прогулялися по території обителі.

Перший секретар Посольства Японії в Україні, яка побувала в Святих Горах вперше, розповіла лаврській прес-службі про мету візиту дипломатів на Донбас.

За її словами, основною метою було з'ясувати, яка ситуація зараз на сході України.

Оскільки, як пояснила Ріцуко Іноує, жителі Японії помилково вважають, що на Донбасі конфлікт майже вичерпаний, за минулі 4 роки. Але японські дипломати хочуть розповісти своїм землякам, що проблема в східному регіоні України все ще залишається гостро, конфлікт триває, і головне - продовжують страждати мирні люди.

«Це наша головна мета - донести цю інформацію», - підкреслила Ріцуко Іноує. Гості також цікавилися інформацією про допомогу вимушеним переселенцям, яку надала Свято-Успенська Святогірська лавра з початку військового конфлікту та продовжує надавати донині, забезпечуючи повне утримання понад 200 біженців в самій обителі, і щодня надаючи трапезу ще 150 біженцям, які проживають у Святогірську, йдеться у повідомленні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/71569/

Следующая новость
Предыдущая новость

Азартные игры и православие Глава УГКЦ відвідав скаутський табір і закликав молодь и церкву "разом працювати і йти в ногу" Ефективність email-розсилок у сучасному маркетингу УГКЦ створить у Коломиї комп’ютерний клас для людей похилого віку Очередные попытки правительства Швейцарии взяться за игорный онлайн бизнес

Публикации