Намісник київської лаври, як і минулого року, провіщає захоплення монастиря у жовтні

20.09.2018 18:14 24

Намісник київської лаври, як і минулого року, провіщає захоплення монастиря у жовтні

«Лунають погрози, що 14 жовтня, на Покрову, будуть знову захоплення святинь – т. зв. “Московських центрів”. Чому “московських”, а не “Христових”? Хіба у нас тут Москва? Ми тут проповідуємо Христа, Розп’ятого і Воскреслого з мертвих, і закликаємо всіх бути християнами – не за буквою, а за життям», — цитує владику Павла сайт УПЦ (МП).
Намісник підкреслив, що священнослужителі лаври не займаються політикою, не підбурюють людей повставати один проти одного, а моляться «про свою Богом храниму країну нашу, її владу та воїнство». «Не будемо творити зла, виходити зі злого наміру, як сьогодні збирають підписи для того, щоб за якимось незрозумілими законами відібрати і повернути державі Києво-Печерську Лавру», — зазначив ієрарх, закликавши усіх молитися про православні святині.
«Якщо ви розсудливі люди, ви не побажаєте своїм рідним прокляття Божого», — попередив владика ймовірних нападників.

Нещодавно керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Антоній (Паканич) також заявив, що «націоналістичні групи отримали вказівку 14 жовтня здійснити провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах». Свої джерела інформації владика відмовився назвати.
Минулого року в УПЦ (МП) також готувалися до захисту від уявних провокацій. Однак за всі дні, анонсовані митрополитом Павлом як час можливого захоплення лаври, ніяких провокацій зафіксовано не було. З мережевих джерел стало відомо, що самі представники праворадикальних українських кіл розцінили інформацію про захоплення лаври як провокацію — фейковий фотошоп із закликом штурмувати лавру опублікував український сайт "Кореспондент", що належить екс-регіоналам.
Нагадаємо, що 10 вересня на сайті Кабміну зареєстрована петиція громадян з проханням "скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 р. № 519-р про передачу в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви будівель і споруд в кількості 79 будівель і споруд, та повернути будівлі та споруди в державну власність".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие и новые автоматы в казино Вулкан Услуги груз-такси круглосуточно в Киеве Как обезопасить дом от взлома Азартные игры и священное писание Важность утвари для восприятия церкви

Публикации