Намісник Десятинного монастиря погрожує позивачу "прокляттям до семи поколінь". Суд перенесли

10.09.2018 17:39 6

Намісник Десятинного монастиря погрожує позивачу

Громадськість та представники влади зібрались у судовій залі Окружного суду м. Києва, де мали розглянути справу щодо встановлення каплички УПЦ (МП) біля фундаменту Десятинної церкви.
На думку позивачів, Національного історичного музею та народного депутата Ігоря Луценка, ця капличка встановлена незаконно. Адже зареєстровано було малу архітектурну споруду площею близько 60 м2, а по факту встановлено будівлю релігійного призначення площею близько 120 м2.
Сторона відповідача - Міністерство юстиції, чиї співробітники надавали погодження на встановлення споруди.
Третя сторона - представництво УПЦ (МП) - заявили, що не встигли ознайомитись із матеріалами справи. Тож суддя прийняв рішення перенести початок судових дебатів на 20 вересня поточного року.
На судовому засіданні були присутні представники багатьох громадських організацій, зокрема С14, ОУН, "Братство" тощо.
Також був присутній народний депутат Ігор Луценко та міністр культури Євген Нищук, який взяв цю справу під особистий контроль.
Напередодні стало відомо, що намісник каплички єпископ Гедеон (Харон), ще будучі в сані архімандрита, 5 червня 2018 року надіслав офіційного листа гендиректору Національного музею історії України Тетяні Сосновській, в якому пообіцяв їй за "гоніння" на громаду каплички "прокляття до семи поколінь".

Намісник Десятинного монастиря погрожує позивачу "прокляттям до семи поколінь". Суд перенесли
Як пише Тетяна Сосновська у Фейсбуці, "останній абзац - "пророцтво" для мене. Я пригадую кому Московська церква оголошувала анафему і розумію, що дуууууже зашкодила "сусідам". А також розумію, чому "особливим дорученням" саме музей зобов'язали позиватися до суду. Ніхто не хоче наскоків, скарг та прокльонів МП".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Житомире обыскали имама-чеченца в поисках оружия и экстремистской литературы Высококачественная женская и мужская обувь Качественное медицинское и косметологическое оборудование Офісний переїзд: Інструкція з виживання в картонному хаосі Правильный подход к инвестициям

Публикации