Місія ОБСЄ провела зустрічі з єпархіальними архієреями УПЦ (МП) і УПЦ КП

04.06.2018 20:23 18

Місія ОБСЄ провела зустрічі з єпархіальними архієреями УПЦ (МП) і УПЦ КП

25 травня в Єпархіальному управлінні м. Мукачево архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, ієрарх УПЦ (МП), провів зустріч з делегацією спеціальної моніторингової комісії ОБСЄ в Україні на чолі з керівником офісу Давідом Піге.
У ході розмови було обговорено ряд питань з життя Православної Церкви на Закарпатті.
31 травня єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, ієрарх УПЦ КП, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Запоріжжя зустрівся з представниками Дніпровського відділення місії ОБСЄ в Україні.
На зустрічі були присутні представники міської влади та козацьких організацій міста.
Під час спілкування було порушено питання важкої міжконфесійної ситуації у м. Запоріжжі та області. Також владика Фотій озвучив представникам ОБСЄ свою позицію та бачення ситуації, яка зараз склалась в українському православ`ї у зв`язку з можливістю надання томосу про автокефалію Українській Церкві Вселенським Патріархатом. Він, зокрема, наголосив на важливості питання автокефалії не лише для Української Церкви, а й загалом для всієї України.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Компания «3DGURU» предлагает качественные услуги 3D печати Что нужно для правильного выбора казино? Надмогильні плити від професійних майстрів Недвижимость в Испании на выгодных условиях Подписчики в Телеграмм по выгодной цене

Публикации