Міністр культури вручив орден "дзвонарю Майдану"

05.04.2019 10:59 3

Міністр культури вручив орден

Міністр культури Євген Нищук вручив державну нагороду – орден "За заслуги" III ступеня - священику ПЦУ Івану Сидору, який відомий українцям як "дзвонар Майдану".

Про це отець Іван повідомив на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Укрінформ.

"З рук міністра культури України пана Євгена Нищука отримав державну нагороду – орден "За заслуги" III ступеня. Для мене надзвичайно символічно, що Указ Президента України Петра Порошенка про цю нагороду підписаний 20 лютого 2019 року – у 5-ту річницю вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні. Переконаний, що і дзвони Михайлівського монастиря, і непроста участь кожного українця в Революції Гідності, і мученицька смерть наших Героїв – все це не було марним. Пройшло 5 років з того часу, і багато чого змінилося, багато чого досягнуто, але ще багато чого потрібно зробити”, - зазначив він.

За словами священика, раніше йому здавалося фантастикою і містикою, що Українські Православні Церкви об’єднаються та отримають Томос про автокефалію від Вселенського Патріарха. "Це звершилося! Завдяки нашій єдності і однодумності. Вірю, що здоровий глузд переможе, і дзвонити у дзвони Золотоверхого ми будемо тільки з нагоди свята, а не з причини страху і насильства", - наголосив він.

Отець Іван також подякував Президенту за відзнаку. "Нагороду присвячую всім студентам Київської православної богословської академії, які допомагали тоді 4 години поспіль роздирати небо Києва перемагаючим звуком дзвонів", - додав він.

Нинішній помічник Митрополита єдиної Помісної Церкви та священик храму Теплої Софії Іван Сидор відомий українцям як "дзвонар Майдану". У грудні 2013 року він, тоді аспірант Київської православної Богословської академії (на той час Київського патріархату), бив у дзвони, скликаючи людей перед загрозою розгону Майдану.

Президент Петро Порошенко 20 лютого 2019 року своїм указом № №39/2019 нагородив Івана Сидора орденом "За заслуги" III ступеня.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/75325/

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональная организация безопасности в Киеве Кованные металлические оградки в Киеве Качественные элитные памятники, которые говорят о статусе Гранитные украшения – всегда стильно и современно Counter Strike 1.6 – скачать на русском

Публикации