Міністерство культури заявило про конфронтаційну риторику на сайті "Союз православних журналістів"

05.04.2018 16:23 0

Міністерство культури заявило про конфронтаційну риторику на сайті

При проведенні Міністерством культури України моніторингу засобів масової інформації, зокрема інтернет-ресурсів, було відзначено загострення конфронтаційної риторики в деяких оприлюднених на них публікаціях та повідомленнях. Мінкультури, як орган, відповідальний за формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері релігії, здійснюючи системний моніторинг та відстежуючи ситуацію у релігійній площині, зобов’язаний реагувати на подібні випадки.
Як зазначається на сайті відомства, вказану конфронтаційну тенденцію можна спостерігати, зокрема, на сторінках інтернет-видання "Союз православних журналістів". Показовою у цьому сенсі Мінкультури назвало публікацію "Бог наказал захватчиков, – свидетельница захвата храма УПЦ в Катериновке" від 26 березня 2018 р. тощо.
«У згаданому матеріалі звертає на себе увагу відсутність журналістської безсторонності та об’єктивності щодо подачі інформації, а також свідома його спрямованість на розпалювання ненависті та плекання дискримінаційних підходів до віруючих інших релігійних організацій. Показовою у цьому сенсі є як сама назва публікації, так і її контент, в яких домінує свідомо упереджене ставлення до представників УПЦ КП. Зокрема вживається контраверсійна риторика: "Бог покарав загарбників..."» тощо.
На думку Мінкульту, зазначену публікацію на сайті СПЖ можна сприймати, як продовження вже існуючої не один рік односторонньої інформаційної кампанії.
«Вищезазначені тенденції ображають почуття віруючих УПЦ КП, підбурюють і провокують частину православної спільноти України і, у зв’язку з цим, можуть бути розцінені як свідоме налаштування віруючих УПЦ проти інших християнських спільнот, які діють на законних та рівноправних з ними підставах в Україні, як пропаганда середньовічних принципів релігійної виключності, свідоме роздмухування релігійної конфліктності у нашій державі»,— говориться у заяві.

Фото Facebook


Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Гранитные памятники на могилу Большой выбор мусульманских четок по недорогой цене Лучшие кальяны и аксессуары к ним Тотал больше в футболе: Что это и как это влияет на игру? Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе.

Публикации