Мін’юст скасував передачу Почаївської лаври до УПЦ (МП)

26.11.2018 14:00 3

Мін’юст скасував передачу Почаївської лаври до УПЦ (МП)

За словами заступниці глави Мін’юста Олени Сукманової, комісія відомства з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.
«Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра», — заявила Сукманова.
Відповідний наказ Мін’юсту було підписано 23 листопада.
Зазначається, що члени комісії визнали незаконною передачу в користування Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці та надбрамного корпусу Почаївської лаври.
«Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно», — резюмувала Сукманова.
Раніше повідомлялося, що поліція розслідує передачу УПЦ (Московського Патріархату) права на користування Почаївською лаврою.
У свою чергу насельники лаври виступли із зверненням, в якому заявляється, що "украинская власть использует коммунистические методы борьбы с православной Церковью", "взяла курс на изъятие имущества у Свято-Успенской Почаевской Лавры и передачу ее новообразуемой церковной организации" і просить "усилить молитвенное бдение ради Мира и единства верующих в лоне канонической Церкви".

Фото Facebook


Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Виват-Украина - качественная наградная продукция для любого мероприятия Законное изготовление штампов и печатей в Украине Календарь православных праздников на апрель 2018 Мужские зимние пуховики в Астане Как и где заказать выполнение дипломной работы?

Публикации