Мінкульт доручив КМДА підшукати нове приміщення для будинку органної музики

04.10.2019 17:33 0

Мінкульт доручив КМДА підшукати нове приміщення для будинку органної музики

КМДА та Фонд держмайна повинні підшукати нове приміщення для Будинку органної та камерної музики, який зараз розташовано у костелі святого Миколая, що на вулиці Великій Васильківській. Про це йдеться у листі Міністерства культури, повідомляє Хмарочос.

Будівля костелу потребує капітального ремонту, який пропонує зробити Римо-Католицька Церква в обмін на передання будівлі у свою власність.

У Мінкульті вважають, що нове приміщення для Будинку органної музики має обов’язково розташовуватися у центрі Києва. Площа концертної зали повинна складати щонайменше тисячу квадратних метрів, а висота – принаймні 25 метрів.

Орган потребуватиме площі щонайменше 75 квадратних метрів, а сцена – 180. Перекриття над органом має бути куполоподібним для відповідної акустики.

У 2012 році спеціально створена комісія розглядала п’ять варіантів будівництва нового Будинку музики: 1) на території біля Льодового стадіону, метро «Іподром»; 2) на території Мистецького Арсеналу; 3) біля Арки Дружби народів; 4) на майданчику з незавершеним будівництвом на території Національної телекомпанії на вулиці Мельникова; 5) на Співочому полі. Проти останнього варіанту виступила ЮНЕСКО.

У 2016-2017 роках зосередилися на ідеї будівництва Будинку музики біля Арки Дружби народів. Йшлося про ділянку площею 6,5 гектара на Володимирському узвозі, 2.

На початку вересня цього року КМДА запевняла Мінкульт, що у центральній частині Києва немає вільних земельних ділянок для реалізації такого проєкту.

Торік католицька громада пропонувала передати будівлю костелу з держвласності у власність Римо-Католицької Церкви. Католики запевняють, що таким чином вдасться врятувати споруду від подальшого руйнування. Настоятель костелу повідомляв, що від фронтона відколовся шматок вагою близько ста кілограмів і впав біля входу до храму.

У 2019 році на ремонт костелу в державному бюджеті було закладено менш як 80 тисяч гривень.

Збудований у 1899-1909 роках за проєктом архітектора Городецького костел святого Миколая перетворили на органну залу в 1978 році. Орган побудувала чеська компанія з урахуванням особливостей приміщення костелу.

Зараз костел ділять між собою Будинок органної музики та парафія святого Миколая Римо-Католицької Церкви в Україні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/77353/

Следующая новость
Предыдущая новость

Современная криптовалюта простым языком Новогодние игрушки и украшения Аренда мебели и инвентаря для мероприятий в Украине Заказать вскрытие замка в Киеве «Траур» - ритуальные услуги и организация похорон в Киеве

Публикации