Міжнародні Мальтійські маневри волонтерів-рятувальників провели в Кам’янці-Подільському

11.09.2017 20:03 24

Міжнародні Мальтійські маневри волонтерів-рятувальників провели в Кам’янці-Подільському

Захід проводиться в рамках проекту «Розвиток системи добровільної медичної рятувальної служби в Україні», підтриманого програмою розвитку Міністерства закордонних справ Польщі спільно з Мальтійською Службою Медичною та Мальтійським Орденом Польщі.
Змагання розпочалися із нічного завдання, в якому було імітовано масовий випадок – ДТП з 22 потерпілими. Метою тренерів була перевірка вміння рятувальників працювати єдиною командою та зуміти ефективно розподіли свої обов’язки, щоб врятувати кожного потерпілого. Загалом «рятувальна операція» тривала до 1год. 30 хв. після опівночі. А наступного дня на учасників маневрів чекало ще 5 складних завдань. Організатори та команда професійних акторів, гримерів створили умови для того, щоб кожен етап випробувань був максимально реалістичним.
Основна частина маневрів пройшла 2 вересня в історичній частині Кам’янця-Подільського. На офіційному відкритті маневрів учасників змагань привітав заступник мера Кам’янця-Подільського Сергій Бабій, віце-консул Республіки Польща у Вінниці Войцех Мрозовский, а капелан Мальтійської служби допомоги Фвано-Франківська отець Андрій Заліській благословив учасників під час спільної молитви.
Три перших місця здобули команди з Івано-Франківська, туди ж поїхав кубок за найкращу співпрацю в команді. Кубок за найкраще виконання найскладнішого завдання залишився в Кам'янці-Подільському. Із завданням надання допомоги при ДТП на відмінно впорались львів’яни. Неочікувано, прямуючи до одного із завдань, вони стикнулися із реальною потребою надання допомоги – одному із перехожих довелось накласти шину на травмовану руку та викликати швидку допомогу.
Мальтійська служба допомоги — благодійна організація, яка розпочала свою роботу у Львові в грудні 1990 р. в рамках зимової гуманітарної допомоги з Німеччини, а 23 лютого 1993 р. за ініціативи Суверенного військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, рицарів Родосу і Мальти та Німецької Мальтійської служби допомоги було зареєстровано Благодійну організацію «Мальтійська служба допомоги». Сповідуючи мальтійське гасло «Збереження віри та допомога потребуючим», МСД працює для дітей з інтернатів та сиротинців, бідних одиноких людей похилого віку, осіб з особливими потребами, забезпечуючи посильну систематичну та послідовну підтримку та допомогу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор качественных диванов по выгодным ценам в Тернополе Домашние животные - большая ответственность Качественные материалы для строительства и ремонта На Чернігівщині село проголосило перехід з Московського Патріархату в Київський Самые красивые соборы Европы: когда можно будет их посетить

Публикации