Мухарський зняв новий кліп і присвятив його арештованим за підпал будівлі УПЦ (МП)

02.02.2018 21:44 15

Мухарський зняв новий кліп і присвятив його арештованим за підпал будівлі УПЦ (МП)

Український шоумен, письменник та автор Антін Мухарський зняв кліп на пісню "Тату у тата є на груди" з репертуару проекту "Орест Лютий". Цю пісню виконавець присвятив архітекторам, арештованим за підпал будівлі УПЦ (МП), повідомляє сайт ВОЇ.

Відеокліп опублікований 1 лютого на YouTube-каналі проекту "Орест Лютий".

"Сьогодні, в День народження проекту, ми представляємо кліп на пісню "Тату у тата є на груди", яку присвячуємо українському фанатському руху і архітекторам Олександру Горбаню і Олексію Шемотюку, які через абсурдне рішення суду зараз перебувають у СІЗО", – мовиться у підписі під відео.

Додамо, що запис супроводжують хештеги #FREE_ARCHITECTS і #Свободу_Архітекторам.

Автором ідеї кліпу є сам Мухарський, оператор і режисер монтажу – Єгор Трояновський.

Як вже інформувала РІСУ, у ніч проти 25 січня поліція затримала двох активістів – Олександра Горбаня та Олексіця Шемотюка за спробу підпалу каплиці УПЦ (МП), незаконно збудованої на території Національного музею історії України біля фундаменту Десятинного храму.

27 січня Шевченківський районний суд міста Києва прийняв рішення про їхній арешт терміном на два місяці. Підозрюваним надали можливість вийти під заставу у 2.6 мільйони гривень.

30 січня кияни зібрали необхідну кількість голосів під петицією з вимогою знести будівлю УПЦ (Московського Патріархату), розташовану біля Десятинної церкви в центрі столиці.

У суботу, 3 лютого, відбудеться акція підтримки архітекторів Олександра Горбаня та Олексія Шемотюка. О 12:00 учасники акції зберуться на Пейзажній алеї (вул.Володимирська 2). Метою акції є підтримка архітекторів, яким не дивлячись на відсутність вагомих збитків, поруку депутатів та менш жорстку позицію прокуратури, призначили два місяці арешту та понад два мільйони гривень застави для кожного.

Організатори зазначають, що акція є абсолютно мирною. Всі заклики до радикальних дій та загострення релігійної ворожнечі будуть вважатися провокацією. Акція також не передбачає використання будь-якої партійної чи організаційної символіки.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/69945/

Следующая новость
Предыдущая новость

Благотворительный фонд Андрея Доценко В Киеве реставрируют церковь Спаса на Берестове На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой" Где заказать стальные радиаторы? Архієпископ Російської єпархії Вірменської Апостольської Церкви відсвяткував у Криму 300-річчя єпархії

Публикации