Муфтій Саід Ісмагілов розповів про інтеграцію мусульман у християнському суспільстві

07.04.2019 11:09 0

Муфтій Саід Ісмагілов розповів про інтеграцію мусульман у християнському суспільстві

Муфтій Саід Ісмагілов 5 квітня в Івано-Франківську зустрівся із місцевими мешканцями та журналістами, яким розповів про культуру мусульман та їхню участь у суспільному житті.

За словами Саіда Ісмагілова між християнами і мусульманами багато спільного. Особливо це видно у релігійній літературі.

Перш за все, і в одних, і в інших – одні моральні цінності. Муфтій вважає, що це є найкращою платформою для порозуміння, йдеться в сюжеті ТРК "РАІ", інформує «Курс».

"Мусульмани абсолютно адаптовані до життя у християнському суспільстві, тому що Україна – це переважно християнська країна, незважаючи на те, що тут є православні чи греко-католики, протестанти. Все одно мусульмани в нас інтегровані у суспільство. Це не емігранти, які поїхали останнім часом, а переважна більшість наших мусульман мають тут своє коріння", – зазначив Саід Ісмагілов.

За його словами, складна ситуація у мусульман на окупованих Росією територіях на Донбасі та у Криму. Там закрили усі навчальні заклади, які були доступні мусульманам в Україні. Все через те, що мусульманська громада ніколи не визнає російської окупації. Шейх Саід Ісмагілов переконаний, що рано чи пізно ці території повернуться до України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/islam/75344/

Следующая новость
Предыдущая новость

Печать наклеек по хорошей цене На Прикарпатті селяни звинувачують священика УПЦ КП у крадіжці 700 тис. грн УПЦ КП звітувала про переговори з Константинополем щодо автокефалії Купить лобовое стекло на любую модель Электрические штабелеры: что это и зачем?

Публикации