Мусульмани у Німеччині інтегруються дедалі успішніше - дослідження

25.08.2017 16:04 6

Мусульмани у Німеччині інтегруються дедалі успішніше - дослідження

Мусульмани, які мешкають у Німеччині, дедалі успішніше інтегруються у німецьке суспільство. Про це йдеться в опублікованих у четвер, 24 серпня, результатах дослідження Фонду Бертельсмана. Особливо успішною є інтеграція мусульман на ринку праці. За даними фонду, за показниками зайнятості ця група майже наздогнала немусульманске населення: 60 відсотків мусульман працюють в умовах повної зайнятості, 20 відсотків - часткової. При цьому мусульмани заробляють в середньому менше за інші групи населення.

73 відсотків дітей мусульман, які народилися в Німеччині, вважають рідною мовою німецьку. Водночас 36 відсотків дітей з мусульманських родин кидають школу ще до досягнення 17-річного віку. Експерти пов'язують це з особливостями німецької шкільної освіти, коли дітей вже після четвертого класу розподіляють до шкіл різних типів. У Франції, де діти навчаються разом значно довше, до досягнення 17-річного віку школи залишають всього 11 відсотків мусульманських дітей.

Повідомляється також, що 96 відсотків німецьких мусульман відчувають зв'язок з Німеччиною. А 84 відсотки проводять вільний час з вірянами інших релігій. Утім, у німецькому суспільстві досі поширені стереотипи щодо цієї групи. Приміром, майже кожен п'ятий німець не хотів б, щоб його сусідами були мусульмани.

За статистикою на кінець 2015 року, у Німеччині мешкали 4,7 мільйона мусульман. Це складає близько 5,7 відсотка населення ФРН. Про це інформує DW.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/68034/

Следующая новость
Предыдущая новость

Деревянные развивающие игрушки: польза и преимущества Сервис бытовых услуг Master911 Захоплююче казіно Джокер чекає на вас Качественный ремонт холодильников в Черкассах Прекрасный женский пол и онлайн казино Вулкан

Публикации