Мустафа Джемілєв назвав орієнтовну вартість нової мечеті в Києві

16.08.2019 3:08 3

Мустафа Джемілєв назвав орієнтовну вартість нової мечеті в Києві

Лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв пояснив, скільки орієнтовно коштуватиме Турецькій Республіці будівництво нової мечеті в Києві.

Про це інформує Zik.

«Поки що ми не визначилися, на яку кількість людей буде розрахована мечеть. Ми хочемо на 7-8 тисяч, вони кажуть, що можна на 3 тисячі. Від цього буде залежати розмір мечеті та, відповідно, вартість. Проте, я думаю, (на будівництво мечеті – ред.) витратять не менше 10 мільйонів доларів», - зазначив він.

Також Джемілєв розповів, що на території мечеті буде духовне управління, релігійний навчальний заклад та адміністративні будівлі.

Як зазначається, наразі готові ескізи мечеті, але ще не погоджений розмір храму.

Раніше стало відомо, що в Києві збудують нову мечеть із фінансуванням зі сторони Туреччини. Будівництво планується в Печерському районі столиці.

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв прокоментував заяву Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму. З його слів, ця заява є дуже важливою для кримських татар.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/islam/76846/

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор кровельных материалов на www.кровельные-материалы.in.ua Промышленный альпинизм как работа на высоте Изготовление пакетов и нанесение на них печати во Львове Бесплатный англо-русский переводчик онлайн Грузоперевозки в Киеве по самым выгодным тарифам в городе

Публикации