Мустафа Джемілєв вручив Мирославу Мариновичу орден "За підтримку кримськотатарського народу"

12.01.2019 1:30 0

Мустафа Джемілєв вручив Мирославу Мариновичу орден

На святкуванні 70-річчя Мирослава Мариновича у стінах Українького католицького університету лідер кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв урочисто вручив йому орден "За підтримку кримськотатарського народу".

Проретор УКУ, колишній політв’язень радянських таборів Мирослав Маринович неодноразово наголошував на тому, що сьогодні кримським татарам потрібна велика підтримка українців, а також важливо, щоб політичні в’язні Росії знали, що за них борються, бо це допомагає за ґратами вистояти і вижити. Мустафа Джемілєв подякував Мирославу Мариновичу за таку позицію

Орден1w.jpg

Орден був заснований 17 липня 2015 року, його вручають громадянам України та іноземних держав як визнання видатних заслуг у питаннях захисту і відновлення прав, свобод і державності кримськотатарського народу.

Першим нагородженим цим орденом став (посмертно) кримськотатарський активіст Решат Аметов, закатований 15 березня 2014 року, в перші дні окупації Криму, за мирний протест на сімферопольській площі Леніна проти окупації Криму російськими військами.

Знак ордена "За заслуги" виготовляється з нейзильберу і має форму десятикутної зірки з розбіжними променями. Промені знака мають рослинний орнамент синього та жовтого кольорів. Посередині – круглий медальйон синього кольору, на якому зображені зірка з півмісяцем, під ними вінок із дубових гілок, надпису арабською мовою "Ім’ям Аллаха Милостивого, Милосердного" та надпису "QIRIM".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/74255/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ваш профессиональный помощник в бракоразводном процессе Лактацид – как применять гель для интимной гигиены - советы от Filzor.ru Большой выбор межкомнатных дверей Обжимной опрессовочный инструмент для наконечников На круглому столі в СБУ священик УПЦ КП говорив про загрози від УПЦ (МП)

Публикации