Мукачівська єпархія УПЦ влаштувала відпочинок для дітей учасників АТО, а греко-католики Києва — інклюзивний табір для дітей з інвалідністю

04.09.2018 0:43 6

Мукачівська єпархія УПЦ влаштувала відпочинок для дітей учасників АТО, а греко-католики Києва — інклюзивний табір для дітей з інвалідністю

В Іршаві на Закарпатті діти змогли відпочити від буденності, подивитись 3-D фільм, погратися та завітати в країну мрій. Після ігор дітей пригостили піцою і солодощами, а також вручили всім подарунки.
«Діти – це наше майбутнє, тому маємо сіяти в їхніх серцях добро, віру, надію та любов», — зазначили у прес-службі єпархії.
У ці ж дні благодійний фонд «Карітас-Київ» організував табір «Я з тобою». Ідея табору полягала у тому, аби створити інклюзивне середовище для дітей з особливими потребами, сприяти їхній соціалізації та навчитися досвіду їхнього прийняття.
В рамках програми «Об’єднуючи людей заради розбудови миру» тижневу реабілітацію в мальовничих Карпатах пройшли понад 60 осіб з різних регіонів України: сім’ї як з «особливими» дітьми, так і здоровими. У фокусі табору «Я з тобою» були не лише діти з інвалідністю, але й родини, в яких ті зростають, адже вони потребують комплексної психофізичної реабілітації.
Загалом участь у таборі взяли 63 особи, з них 36 дітей, троє – у інвалідних візках. Табір навчив дбати про те, щоб люди з особливими додатковими потребами відчували себе повноцінними членами суспільства, не лише безпосередніх учасників, але й представників туристичного і відпочинкового сектору.
БФ «Карітас-Київ» забезпечив реабілітацію супроводом психолога, реабілітолога, логопеда, масажиста, дефектолога та інших спеціалістів. Окрім реабілітації, організатори також подбали про яскравий відпочинок учасників: екскурсії в Буковель, поїздки на джипах та квадроциклах, катання на конях, заняття ранковою гімнастикою, танці, кіноклуб, тематичні культурні вечори тощо.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Честность онлайн-казино — в лучшей версии рунета Удобная и надежная тепловая пушка Президент Украины поручил подготовиться к 1030-летию крещения Руси Деревянные игрушки – качество и безопасность Техническое обследование зданий и сооружений

Публикации