Музей Андрея Шептицького у Львові відкриють у вересні

09.06.2019 11:34 0

Музей Андрея Шептицького у Львові відкриють у вересні

У вересні у Львові планують відкрити музей Андрея Шептицького, що розташовуватиметься на вулиці Кривоноса, 1.

Про це Tvoemisto.tv розповів ієромонах Студійського уставу о. Севастіян Дмитрух.

За словами священика, приміщення на вул. Кривоноса, 1 під музей Андрея Шептицького звільнили ще в 2015 році, але досі не передали церкві. Це будівля колишнього монастиря ордену Реформатів, що займав Львівський держуніверситет внутрішніх справ МВС.

«Роботи над музеєм є ще багато, бо приміщення в недоброму стані, однак на 22 вересня все ж плануємо відкриття», – каже отець Севастіян.

Отець Севастіян займається пошуком та збереженням сакральної спадщини. Розпочав він це ще за радянських часів і зараз, каже, зібрана ним колекція нараховує приблизно 6 тис. експонатів. Частково вони зберігаються у Храмі Блаженного о. Климентія Шептицького, частково в Уневі, а також в Храмі Архистратига Михаїла, що на вул. Винниченка. Частину ж експонуватимуть в новому музеї.

Серед знахідок отця Севастіяна Дмитруха, зокрема, унікальна робота Олекси Новаківського «Мойсей» (портрет Андрея Шептицького), яку священник знайшов ще на початку 2000-х років на смітнику. Робота датована початком ХХ століття.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/76104/

Следующая новость
Предыдущая новость

Юридическая помощь онлайн во всех сферах Депутати пропонують скасувати перереєстрацію релігійних організацій В последний путь с достоинством Большой выбор красивых и долговечных кроваток в интернет-магазине detyam-shop.com.ua Органічні добрива від українського виробника

Публикации