Московський Собор відсторонив настоятеля старообрядницької церкви у Чернівцях

05.02.2018 18:13 0

Московський Собор відсторонив настоятеля старообрядницької церкви у Чернівцях

- На соборі руської православної старообрядницької церкви у Москві було прийнято рішення про відсторонення отця Леонтія від виконання ним священичеських обов'язків. Це означає, що чотири храми у Чернівцях, Хотині, Сторожинці і Липованах фактично позбавлені свого настоятеля, - розповів головний спеціаліст управління культури Чернівецької ОДА з питань релігії Сергій Бухаров.
Таке рішення ухвалили в обхід Київського Собору.
Нещодавно у храмі в Чернівцях проводили ревізії, однак жодних порушень контролери не виявили. Насправді вони шукали причину для відсторонення, вважає Сергій Бухаров. І називає основним мотивом проукраїнську позицію отця Леонтія. Обурені такими діями і парафіяни.
Наразі чиновники відправили київському єпископові листа, в якому просять роз'яснити ситуацію, а також наголошують на тому, що втручання країни, яка у фактичному стані війни з Україною, у духовне життя громади неприпустиме.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Табак высокого качества для кальяна от надежного производителя Не упустите новинку Бесплатный англо-русский переводчик онлайн Модная одежда Краснодар Дизайн интерьеров квартир и домов в Украине от Design Evolution

Публикации