Молоді лідери-християни провели у Луцьку міжнародний форум «Час професіоналів»

17.10.2017 17:19 9

Молоді лідери-християни провели у Луцьку міжнародний форум «Час професіоналів»

Форум організований з ініціативи міжнародної християнської організації Mission Eurasia, руху «Місія в професії», Української баптистської теологічної семінарії, а також при партнерстві Волинського обласного об'єднання церков євангельських християн баптистів, Асоціації «Еммануїл», молодіжної ініціативи «Живий Рух» і місіонерської організації Connect International.
Більше 500 делегатів з України, Росії і Білорусі взяли участь у знаковій події, що об'єднала християн різних професій для того, щоб відкрити для себе богослов'я праці з метою принесення позитивних змін в життя постхристиянського суспільства.
Сучасних молодих християн цікавлять такі питання: Що означає бути християнином на робочому місці? Як поєднати ділові відносини і християнські цінності? Як християни можуть впливати на суспільство через свою професію? Відповідно програма Міжнародного форуму «Час професіоналів» складалася з трьох частин: «Основи», «Перспективи» та «Рух».
Молоді лідери-християни провели у Луцьку міжнародний форум «Час професіоналів»
В «Основах», яка була першою частиною форуму, делегати разом зі спікерами міжнародного рівня, обговорювали богословське підґрунтя, на якому будується покликання християнина в професійному світі. Крім Рена Брокгаузена (Haggai International Leadership Institute), в першій частині також взяли участь Михайло Черенков (Mission Eurasia Field Ministries), Олексій Мельничук (Connect International), громадський діяч Юлія Солоха та інші. Модерував першу частину ректор УБТС, Ярослав Пиж.
У другій частині форуму під назвою «Перспективи» були розкриті можливості впливу християн-професіоналів у різних сферах суспільства. У цій частині взяли участь такі спікери, як Павло Сільковський, член команди реформ в міністерстві охорони здоров'я МОЗ; Павло Унгурян, народний депутат України; Джон Бернбаум, президент фонду «Бізнес і освіта як місія»; Ярослав Троць, старший пресвітер Волинського обласного об'єднання ВСЦ ЄХБ та Галина Кучер, керівник проектів допомоги на Сході України від Асоціації «Еммануїл».
Про існуючий досвід інтеграції християнських цінностей і моделей взаємодії професіоналів-християн делегати Форуму дізналися під час третьої частини, яка була присвячена темі «Рух». У цій частині взяли участь лідери християнських громадських ініціатив і християни викладачі світських університетів. Серед них Павло Токарчук, який представляє молодіжне об'єднання «Живий Рух»; викладач Ольга Романенко; лікар Руслана Харковенко; пастор Павло Миронюк. Родзинкою третьої частини був виступ філантропа і президента благодійного фонду Prince Foundation Ельзи Принс-Брокгаузен.
Молоді лідери-християни провели у Луцьку міжнародний форум «Час професіоналів»
Під час Форуму своїми ресурсами могли поділитися організації, які поділяють стратегію місії християн в професії.
«Наше завдання — разом з існуючими церквами формувати місіонерів в професійному світі, які здатні принести зміни в суспільство і привести своїх колег до Христа і церкви», — сказав Денис Гореньков, директор форуму «Час професіоналів».
Форум став майданчиком для створення християнської стратегії трансформації суспільства, оцінки сьогоднішньої ситуації, адекватної реакції на нові виклики і відкриття можливостей, вироблення плану спільних кроків у подальшій мобілізації громадянської активності християн.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Строительство мансарды Большой выбор наручных часов мировых брендов Выбираем кроссовки на года Современный и амбициозный ресторан Принада на Оболони Техническое обследование зданий и сооружений

Публикации