Молодіжна проща зібрала в Гошеві півтисячі прочан

26.08.2019 23:29 0

Молодіжна проща зібрала в Гошеві півтисячі прочан

Двадцять перша всеукраїнська проща молоді в Гошеві відбувалася з 22 до 25 серпня.

22 серпя прочани рушили з Івано-Франківщини та Львівщини –Дрогобича та Сколього. 24 серпня зустрілися на Ясній Горі в Гошеві, повідомитла РІСУ Наталія Палій.

Програма цьогорічного заходу була цікавою, яскравою, насиченою. Вздовж пішого шляху учасники відправляли молебні, співали пісень і навіть танцювали банси. Звичайно – відпочивали. Адже доводилося долати сотні кілометрів.

Вік учасників, хоча проща і називається молодіжна – від приблизно шістдесяти до навіть двох місячного малюка, який, звичайно, з батьками прибув до Гошева з Долини.

«Не дивлячись на мозолі і біль в ногах, ми подолали цей шлях», - ділиться пані Мар’яна - молода мама, яка з Калуша до Гошева ішла з трьома дітками. Її шестирічний син Роман відзначився тим, що супроводжував голосним співом паломницьку ходу, бо добре знає слова молебнів і молитов. Каже – зовсім не втомився, хоча такий довгий шлях пройшов вперше, але часто ходить з рідними з Івано-Франківська до Погоні.

Були цього року на Прикарпатті і гості зі Слобожанщини. Студентка з Харкова Софія в Гошеві уже вдруге. «Ішла з Івано-Франківська, все чудово, щоправда, було дещо важче ніж минулого року, - каже дівчина. – Але з кожним днем наче «виростали крила». Сподобалася програма і концерт гурту «Софі бенд» в Гошеві. Загалом все було дуже гарно організовано».

Гошів-2w.gif

Ще одна харків’янка - студентка Юля прямувала до Ясної Гори з Дрогобича і розповіла, що бувала в прощах раніше. Цьогорічна була зовсім не складною і цікавою. «Тут гарна атмосфера – ми всі як одна родина», - радіє дівчина.

Отже, протягом двох днів на Ясній Горі прочани не нудьгували – молилися, спілкувалися під час Літургій, молебнів, вервиць, духовних майданчиків, флешмобів, нічних чувань, концертів, танцювальних прогам – це все з вечора до ранку.

Гошів-4w.gif

«Мета та тема нашого заходу звучить як – «Покликані Богом». Але ми не маємо трактувати її як покликання до священства чи монашества, - наголошує отець Роман Мельник ЧСВВ. – Адже цей рік у нашій церкві є роком родини. Зрештою, маємо покликання у різних сферах життя – батьківства, подружжя, монашої спільноти тощо. Цією прощею також хочемо сіяти для молоді Слово Боже в її серцях – це найважливіше.

Гошів-3w.gif

Завершилася молодіжна Гошівська проща в неділю 25 серпня урочистою Божественною Літургією та спільним обідом.

Фото з Фейсбук

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/76955/

Следующая новость
Предыдущая новость

Медицинский центр для суррогатных мам Как обустроить узкую прихожую Эконом такси во Львове Очередные попытки правительства Швейцарии взяться за игорный онлайн бизнес Эвакуация легковых машин в Киеве

Публикации