Молодіжна проща вирушила сьогодні до Унівської лаври

17.05.2019 18:01 3

Молодіжна проща вирушила сьогодні до Унівської лаври

Декілька сотень віруючих сьогодні вирушили на прощу до Свято-Успенської Унівської лаври. Це вже XXVI така проща, організована Товариством українських студентів-католиків «Обнова» і монахами Студійського уставу за підтримки церковних і громадських організацій.

Традиційно вона відбувається перед третьою неділею травня, в яку вшановують чудотворну ікону Унівської Богородиці. Це свято буде встановлено в УГКЦ до цієї прощі.

Паломництво розпочалося з Архиєрейської Літургії у храмі архистратига Михаїла, яку очолив митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Після цього прочани сформувалися у групи на чолі зі священиками і колоною вирушили вулицями Львова. За словами голови Товариства «Обнова» Оленки Пляченко, від храму вирушило понад 750 осіб, але по ходу прощі до неї має приєднатися ще кілька сотень учасників.

Цього року проща пройде за маршрутом Львів – Лисиничі – Винники – Соснівка – Гаї – Городиславичі – Романів – Ганачівку – Затемне – Коросно – Сивороги – Унів. На першу ніч учасники зупиняться в с. Романові. Другого дня під вечір вони дійдуть до Унева, де на них чекають нічні чування та нічний похід зі свічками на Чернечу гору, де відбудеться панахида.

Завершиться проща двома Архиєрейськими Літургіями в неділю: о 4:00 розпочнеться Богослужіння, яке очолить вдадика Теодор (Мартинюк), а о 11:00 Літургію очолить владика Йосиф (Мілян).

Цьогорічна проща присвячена 150-ій річниці від дня народження о. Климента (Шептицького), архимандрита Унівської лаври, та століттю відновлення монашества в Уневі.

До прощі Обнова видала книжечку з корисною інформацією і молитвами
До прощі Обнова видала книжечку з корисною інформацією і молитвами

Після Літургії під храмом архистр. Михаїла

Ні дощ, ні холод не налякали молодих прочан

Ні дощ, ні холод не налякали молодих прочанГасло дня: Ми не з цукру, ми не з солі - нам не треба парасолі

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/75852/

Следующая новость
Предыдущая новость

Хотите арендовать катамаран в Сочи? Обращайтесь в компанию «Sochi Charter»! Лотерея - один из самых быстрых способов выигрыша Широкий выбор запчастей для мотоблоков Отели с конференц залами в Киеве Как убрать сажевый фильтр в авто?

Публикации