«Ми на правильному шляху», - Порошенко про розрив стосунків між Москвою та Константинополем

16.10.2018 19:58 0

«Ми на правильному шляху», - Порошенко про розрив стосунків між Москвою та Константинополем

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна зробила правильний вибір, попросивши Вселенський Патріархат надати автокефалію УПЦ.

"З подачі Кремля залежне від нього російське церковне начальство заявило про розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським Патріархатом. Така реакція духовної і світської влади РФ на прагнення українців і рішення Вселенського Патріархату означає, ми на правильному шляху", - зазначив глава держави у Twitter, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, на засіданні Священного Синоду Російської Православної Церкви в Мінську 15 жовтня було ухвалено рішення, що РПЦ повністю розриває відносини з Константинопольським Патріархатом. Також у РПЦ заявили, що не приймають і не будуть дотримуватися рішення Константинополя щодо України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73072/

Следующая новость
Предыдущая новость

История создания храма Святого Климента в Одессе Цифровая полиграфия в Киеве: где заказать качественные услуги Samsung J7-2017 один из самых ярких представителей класса бюджетных смартфонов Скупка золота и антиквариата – профессиональная оценка экспертом В Киеве завершается индийский фестиваль с "парадом древних богов"

Публикации