«Ми відчували любов нашого народу, який молився за нас», - звільнений з полону Ігор Козловський

28.12.2017 1:23 15

«Ми відчували любов нашого народу, який молився за нас», -  звільнений з полону Ігор Козловський

Історик-релігієзнавець Ігор Козловський є одним серед 73-х звільнених сьогодні з ворожого полону.

У промові на аеродромі Харкова він зауважив, що його серце зараз співає пісню любові до народу України, бо там, у полоні, у нього було відчуття єдиної країни і любові народу.

«Народе України, ми повернулися. Я відчуваю у своєму серці щастя і те що поет назвав "почуття єдиної родини". Ми дійсно єдина родина. Нас об'єднує не тільки ця земля, це повітря. Не тільки нас об'єднує наша спільна праця. Нас об'єднує наше бажання зробити так, щоб кожен з нас був вільним. Моє серце зараз співає пісню. Воно співає пісню любові до народу України», - сказав Ігор Козловський.

«Ми перейшли через страждання, катування, через біль,хвороби. І головне – через моральний і психологічний тиск. Але ми постійно відчували любов нашого народу. Любов людей, які молилися за нас, які билися за нас. І це головне. І я зараз відчуваю цю любов. І я люблю вас, люблю тебе, народе України. Слава Україні!»

Нагадаємо, майже два роки тому, 27 січня 2016 року, бойовики "ДНР" в Донецьку схопили відомого вченого-релігієзнавця, викладача Донецького національного технічного університету Ігор Козловський.

Близько року він знаходився в СІЗО, потім був "засуджений" представниками незаконних формувань і відправлений в Горлівську колонію.

Після арешту вченого в Україні почалася широка інформаційна кампанія на підтримку його звільнення, організована родичами і колишніми студентами.

Ім'я Козловського згадав Петро Порошенко на Генасамблеї ООН 20 вересня 2017 року, розповідаючи про долі громадян України, які постраждали від російської агресії в Донбасі.

Звільнити Козловського закликали вчені, політики і діячі культури.

27 грудня відбувся обмінполонених. Українська сторона отримала 74 заручників, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. В ОРДЛО ще залишаються заручниками 103 особи.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/69535/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Житомире обыскали имама-чеченца в поисках оружия и экстремистской литературы Услуги груз-такси круглосуточно в Киеве Водка Finlandia в тетрапаках: история бренда, интересные факты и лучшие предложения для покупки Религия, азартные игры и ставки Как клеить флизелиновые обои самостоятельно

Публикации