Ми будемо проводити добрі реформи і відходити від російських імперських традицій, - Предстоятель ПЦУ

01.03.2019 21:49 0

Ми будемо проводити добрі реформи і відходити від російських імперських традицій, - Предстоятель ПЦУ

Митрополит Епіфаній наголосив в інтерв'ю BBC, що ПЦУ буде відходити від російських імперських традицій і рухатиметься в напрямку грецьких, бо саме грецькі витоки штучно забрали в Української Православної Церкви.

«Ми повинні відходити від тих російських імперських традицій, які тривалий час нам нав'язувались. Коли ми відвідуємо церкви грецької традиції, то бачимо, що всі ті традиції існували в українській церкві ще в часи Петра Могили», — сказав Епіфаній.

Він зазначив, що йдеться про грецьку традицію в богослужбовій практиці, богословській освіті та соціальному служінні церкви.

«Але все буде здійснюватися поступово, щоб не викликати спротив консервативної частини вірян, яка взагалі не сприймає реформи як такі. Ми не говоримо про зміну основ віри, догматики. Ми говоримо про добрі реформи, ми повинні займатися просвітництвом, пояснювати людям, що ми маємо ставати кращими, щоб між нами панувала любов», — зазначив Предстоятель ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74919/

Следующая новость
Предыдущая новость

Полный спектр ритуальных услуг от «Орг-Ритуал» Просмотры в инсте – большие продажи Средство для безопасного и быстрого похудения Удобный и практичный встраиваемый холодильник Монетная история Николая Первого

Публикации