Митрополит УПЦ просить у Бога безсмертя душі загиблим воїнам АТО

19.07.2018 19:33 21

Митрополит УПЦ просить у Бога безсмертя душі загиблим воїнам АТО

10 липня у місті Дубровиця на Поліссі, Рівненська обл., духовенство Сарненської єпархії УПЦ (МП) звершило заупокійну літію за загиблим українським воїном Іваном Борсуком. Керуючий єпархією митрополит Анатолій (Гладкий) та духовенство висловили співчуття батькам, дружині та рідним загиблого воїна.
Чин похорону звершив благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Миколай Іваничко у Свято-Троїцькому храмі с. Лютинськ Дубровицького району. Йому співслужили настоятель Свято-Миколаївського храму м. Дубровиця протоієрей Сергій Деркач, настоятель Свято-Троїцького храму с. Лютинськ протоієрей Іоанн Дем’янець, настоятель Свято-Успенського храму с. Висоцьк протоієрей Андрій Постоев.
Загиблий воїн АТО Іван Борсук, 1986 року народження, загинув у районі населеного пункту Попасна Луганської області. У покійного залишилися батьки, сестра, дружина та маленька донька.
«На жаль, це не перший наш поліщук, який поклав своє життя, виконуючи Указ Президента України щодо територіальної цілісності нашої Батьківщини. Церква разом із рідними оплакує смерть воїна, молитовно просячи у Бога убієнному воїну Івану прощення гріхів та безсмертя його душі…», — процитував слова митрополита Анатолія у надгробному слові протоієрей Микола Іваничко.
Як підкреслюють у прес-службі єпархії, за роки військових дій у Донбасі не було жодної відмови щодо відспівування захисників держави, «духовенство і вірні УПЦ спільно розділяють горе втрати військовослужбовців, котрі загинули, захищаючи нашу Батьківщину».
Напередодні митрополит Сарненський і Поліський Анатолій висловив співчуття сім’ям та рідним воїнів, котрі трагічно загинули на Рівненському загальновійськовому полігоні 6 липня 2018 року. Керуючий єпархією закликав духовенство та вірян Сарненсько-Поліської єпархії підносити заупокійні молитви за військовослужбовців: Валерія, Дмитра та Юрія.
Владика просить у Бога безсмертя їхнім душам та призиває молитовне предстательство Богородиці за одужання тих, хто нині знаходиться на лікування у медичних закладах.

Слід зазначити, що 9 липня чин похорону цих військовослужбовців очолив єпископ УПЦ КП. На Дніпропетровщині священнослужителі УПЦ КП також попрощались із загиблим воїном 93-ї бригади Володимиром Дьяченком.

Крім того, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла,ієрарха УПЦ (МП) настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці м. Камінь-Каширський Волинської області протоієрей Юрій Михайлов разом із волонтерами навідались у зону бойових дій — матеріально та духовно підтримати військовослужбовців ЗСУ.
Зокрема, волонтери зустрілись із військовими 14-ої бригади, котрі перебувають у Попасній Луганської області. Серед захисників України, які несуть там службу, є уродженці Камінь-Каширського району Волинської області.
Відбулася спільна молитва, всі бажаючі змогли приступити до таїнства сповіді, яке звершив священик УПЦ. Також протоієрей Юрій передав бійцям невеличкі ікони та інші подарунки для духовної підтримки.
Цими ж днями військові групи «Евакуація-200» з Донеччини передали в дар ікону свт. Миколая капелану Вінницької єпархії протоієрею УПЦ (МП) Анатолію Кузнєцову в знак поваги — як до патріота і духівника. «Цей подарунок – знак великої поваги до протоієрея Анатолія, як до патріота своєї країни і справжнього духівника», — говориться у листі, що супроводжував подарунок.

Митрополит УПЦ просить у Бога безсмертя душі загиблим воїнам АТО Також захисники України висловили вдячність усім, хто допомагає священику здійснювати його місію.
Протоієрей Анатолій разом з іншими капеланами Вінницької єпархії відвідують групу «Евакуація-200» щоразу, коли бувають на сході України. Священики привозять допомогу бійцям від благодійників, волонтерів, парафіян храмів Вінниччини, священиків єпархії та від митрополита Вінницького і Барського Симеона особисто.
Крім гуманітарної допомоги священики надають духовну і моральну підтримку військовослужбовцям. Натомість, коли військовим трапляється проїжджати через Вінницю, супроводжуючи тіла загиблих захисників України, вони обов’язково зупиняються у вінницького священика, який їх підтримує.
Як повідомляється, ікона святителя Миколая, подарована військовими зі сходу, займе почесне місце в храмі с. Михайлівка Вінницького району, де служить настоятелем протоієрей Анатолій Кузнєцов.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ угледіла в парламенті ще один "антицерковний законопроект" Памятники любой сложности и цены Идеальные женские сапоги на сайте Єпископ УПЦ КП обговорив питання співпраці з Управлінням охорони здоров’я Житомирської ОДА Занимайтесь спортом в кроссовках Аир Форсы

Публикации