Митрополит УПЦ звершив у Києві заупокійну літію за воїнами, визволителями Болгарії від Османського поневолення

06.03.2018 20:31 6

Митрополит УПЦ звершив у Києві заупокійну літію за воїнами, визволителями Болгарії від Османського поневолення

Заупокійну літію за загиблими воїнами звершив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич), голова Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України.
Вшанувати пам’ять воїнів-героїв зібралися керівники Посольства Болгарії в Україні, члени правління Товариства дружби «Україна—Болгарія», представники низки громадських організацій.
А 5 березня відбувся офіційний прийом Посольства Республіки Болгарії в Україні з нагоди 140-річчя визволення Болгарії від Османського ярма та 100-річчя від дня встановлення дипломатичних відносин між Болгарією та Україною. На урочистих заходах були присутні діячі культури і науки, державні службовці та релігійні лідери. Зокрема, УПЦ (МП) на офіційному прийомі представили голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр (Стойчев).
Щороку 3 березня Болгарія відзначає національне свято — День звільнення від османських поневолювачів і воскресіння Болгарської держави. З 1396 по 1878 рр Болгарія входила до складу Османської імперії. Цьогоріч виповнюється 140 років з моменту визволення від Османського поневолення. Цього року глава РПЦ патріарх Кирило, перебуваючи з візитом на урочистостях у Болгарії, вчинив конфліктну ситуацію через коментар щодо війни в Україні та прославлення Росії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Оригинальные игровые машины для тех, кто любит побеждать Кардинал Леонардо Сандрі: «Любов до правди не дозволяє нам прийняти мовчання щодо ситуації в Україні» Під Києвом у «Парку Київська Русь» за стародавнім чином реконструюють дерев’яний храм Х століття Когда лучше стричься, чтобы иметь красивые волосы Руководство для Посетителей Участка Джиншанлин Великой Китайской Стены:

Публикации