Митрополит УПЦ звершив відспівування учасника першої Української антарктичної експедиції

16.05.2018 16:35 0

Митрополит УПЦ звершив відспівування учасника першої Української антарктичної експедиції

Панахиду владика відслужив 7 травня 2018 року в храмі на честь ікони Пресвятої Богородиці “Всіх скорботних радосте”, що на Берковецькому кладовищі в м. Києві у співслужінні архімандрита Луки (Винарчука).
Віталій Петрович Вернігоров був учасником легендарної першої Української антарктичної експедиції, потім багато разів зимував у Антарктиді та брав участь у сезонних дослідженнях. За фахом геоморфолог, співробітник Інституту геології НАН України Віталій Вернігоров проводив різноманітні геолого-геофізичні дослідження. Попри свій вік (у вересні цього року йому мало виповнитися 70 років), він долучився до команди сезонної експедиції, що вирушила на станцію Академік Вернадський наприкінці березня цього року. Помер Віталій Вернігоров 25 квітня, у Римі, від серцевого нападу, повертаючись в Україну з антарктичної станції після участі у експедиції, що тривала близько двох тижнів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Такси «Лекс» в Киеве – заказывайте в интернете На Івано-Франківщині мешканці за підтримки духовенства протестують проти відкриття наркологічної клініки Морское крюинговое агенство для успешного трудоустройства Сучасні елеватори Подробно о системах видеонаблюдения - как выбрать правильную

Публикации