Митрополит УПЦ дякує військовим, які разом з капеланами "вистояли і зупинили поширення кровопролиття"

08.12.2017 21:16 3

Митрополит УПЦ дякує військовим, які разом з капеланами

Зокрема, владика Августин (Маркевич), митрополит Білоцерківський і Богуславський, голова Синодального відділу УПЦ (МП) із взаємодії
зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, привітав військових зі святом. "... Висловлюю глибоку вдячність кожному з вас: солдату і командиру, ветерану і волонтеру за ваш героїзм, за те, що взяли на себе відповідальність за мир і спокій на більшій частині нашої країни, за можливість вільно молитися і трудитися у славу Божу і на благо Батьківщини", -- йдеться у привітанні.
Митрополит констатує, що "від початку незалежності нашої держави Українська Православна Церква активно налагоджувала співпрацю зі Збройними Силами... Військові священики сповідають та причащають військовиків, духовно опікуються ними, благословляють на складання присяги, на навчання у військових освітніх закладах, а останні майже чотири роки несуть своє служіння ще й безпосередньо у бойових умовах".
Також владика Августин зазначає: "Бойові дії на Сході нашої держави стали каталізатором створення повноцінного інституту військового капеланства, який багато у чому допоміг нашим воїнам вистояти і зупинити поширення кровопролиття не тільки силою зброї, а й силою духу. Високому вияву патріотизму і самопожертви бійців, прагненню до мирного розв’язання конфлікту ми у великій мірі завдячуємо роботі військових священиків, які разом із своїми чадами стали на духовну варту на передовій, зі словами Святого Письма: «Ти йдеш супроти мене з мечем і списом і зі щитом, а я йду супроти тебе з іменем Господа…» [1 Цар.17,45]".
Архієрей УПЦ додає, що свято Збройних Сил України – "це також данина пам’яті тих воїнів, які загинули в боях чи під час несення служби, це молитовний спомин тих, хто віддав своє життя у війні на Сході України", а тому "Молимося, щоб Всемилостивий Господь упокоїв їх душі в оселях праведних. Ми маємо зробити все, щоб у пам’яті майбутніх поколінь українців назавжди збереглися подвиги воїнів, їх безмежна відданість і любов до рідної землі та героїзм".
Владика Августин побажав вівйськовим, "щоб Ангел Охоронець супроводжував кожного з вас під час виконання бойових завдань, щоб заступництвом Пресвятої Богородиці Господь зберіг ваші життя на радість рідним, щоб ви повернулись додому неушкодженими і далі будували своє майбутнє в мирній Україні згідно із Заповідями Божими і гідно славили Господа і Бога нашого".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Программное обеспечение для скачивания видео и музыки ВКонтакте Впечатления Андрея Колупова о пешей прогулке по Царской тропе Добавление отзывов в google maps Соответствие цены качеству Мятежный епископ УПЦ был "отравлен и ждал смерти", но "чудом исцелился"

Публикации