Митрополит Онуфрій і Новинський спільно виступили за обмін полонених "всіх на всіх"

18.07.2019 4:13 0

Митрополит Онуфрій і Новинський спільно виступили за обмін полонених

Напередодні парламентських виборів народний депутат від "Опозиційного блоку", меценат УПЦ МП Вадим Новинський та митрополит УПЦ МП Онуфрій звернулися до української влади і керівництва РПЦ з пропозицією провести обмін полонених "всіх на всіх".

Про це вони розповіли у спільному інтерв'ю телеканалу Наш.Максі-ТВ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на телеканал.

"Наша Церква займається цим питанням вже кілька років. Зараз влада змінилася, і ми знову виступили з ініціативою відновити цей процес. Я звернувся до святійшого Патріарха Кирила, щоб він з того боку організував клопотання. Тут звернувся до нашого президента з відповідним листом. Просимо за форматом "всіх на всіх", - розповів Онуфрій.

Вадим Новинський, у свою чергу, сказав, що було б добре, якби масовий обмін відбувся за участю митрополита Онуфрія і Патріарха Кирила.

"Якби процес тривав, і політики в Україні не зробили військовополонених предметом політичного торгу, вони б давно були вдома. Але політика втручається і не дає церкві здійснити свою миротворчу місію", - заявив він.

Раніше заступник керівника офісу президента України Вадим Пристайко заявив, що радники лідерів країн "нормандського формату" домовилися про обмін "певними кількостями" полонених. Омбудсмени України і Росії домовилися обмінятися списками полонених. За словами українського омбудсмена Людмили Денисової, Україна внесла до свого списку військовополонених моряків.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/76530/

Следующая новость
Предыдущая новость

Молоді греко-католики Вінниці склали обітницю дотримання дошлюбної чистоти Le Figaro: Папа Франциск може відвідати Росію, яку оминав через війну в Україні Как выполнить качественный перевод Канадская печь «Булерьян» - это самое выгодное решение! Доставка цветов в Киеве круглосуточно

Публикации