Митрополит Онуфрій молиться за «політиків, які... взялися не за свою справу» і ведуть УПЦ до втрати «чистоти віри»

14.05.2018 15:47 3

Митрополит Онуфрій молиться за «політиків, які... взялися не за свою справу» і ведуть УПЦ до втрати «чистоти віри»

«До мене, коли я приїхав, підійшли люди і запитали: що сьогодні відбувається в країні з питанням Церкви і що нам робити? — розповів предстоятель. — Я не буду заглиблюватися в деталі цього процесу, але скажу те, що деякі політики, які не знають до кінця природи Церкви, правил Церкви, не бачать Христа у Церкві (треба підкреслити, що ми любимо цих політиків, але — їм не дано цього), взялися не за свою справу».
Владика сказав, що модель, яку політики сьогодні намагаються нав’язати православним українцям, призведе до обмежень. Як наслідок — віряни УПЦ (МП) стануть «людьми другого сорту».
«При цій моделі нам буде важко — якщо не сказати неможливо — зберегти чистоту святої Православної віри. А якщо ми губимо нашу віру, то ми губимо взагалі зміст церковного життя, — продовжив він. — Тому, що завдання Церкви не в тому, щоб досягнути якихось економічних чи соціальних благ, а в тому, щоб привести людину до Христа, привести людину до спасіння».
Митрополит Онуфрій підкреслив важливість збереження православної віри у чистоті. «До спасіння є один шлях — це свята Православна віра. Ми повинні берегти чистоту цієї віри, берегти те, що ми вже маємо. Якщо ми її загубимо, то втратимо сенс усього нашого життя, — сказав він. — Тому ми повинні молитися за тих політиків, які пропонують нам цю модель і закликають нас до неї».
«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, берегти чистоту Православної віри — головний зміст нашого служіння і життя. Ми молимось за всіх, ми любимо усіх — навіть тих, хто втручається у наші справи. І просимо, щоб Бог всіх нас наставив і дав нам добрий розум розуміти Його заповіді й творити Його волю», — побажав архіпастир.
Слід додати, що зі слів митрополита Онуфрія не зрозуміло, яким чином політики, що форсують процес надання автокефалії Українській Церкві, унеможливлюють для УПЦ (МП) «збереження чистоти святої Православної віри».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Диваны современные, модульные, модные и необычные Быстрая верификация аккаунта в Инстраграме Место, где создаются иконы Как получить займ без справки о доходах? Удобные врезные мойки на кухню

Публикации