Митрополит Онуфрій — за «необхідність розвитку релігійного і міжцивілізаційного діалогу і співпраці»

23.11.2018 18:19 0

Митрополит Онуфрій — за «необхідність розвитку релігійного і міжцивілізаційного діалогу і співпраці»

Організаторами заходу виступили Німецько-Азербайджанський Форум, Бакінський міжнародний центр міжрелігійного і міжцивілізаційного співробітництва та Берлінська академія культурної дипломатії.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися голова Управління мусульман Кавказу шейх-уль-іслам Аллахшукюр Пашазаде, член Бундестагу та уповноважений із питань релігійних свобод уряду ФРН Маркус Грюбель, посол Азербайджану в Німеччині Рамін Гасанов.
На конференції виступили предстоятель Олександрійської Православної Церкви патріарх Феодор ІІ, митрополит Зугдідський і Цаїшський Герасим (Грузинська Православна Церква), представники Московського Патріархату - архієпископ Бакінський і Азербайджанський Олександр, єпископ Бобруський і Биховський Серафим (Білоруська Православна Церква), заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату архімандрит Філарет (Булеков), вікарій Київської митрополії УПЦ єпископ Баришівський Віктор (Коцаба), відомі релігійні, державні та суспільні діячі з країн Європи, Азії, Африки та США.
Зокрема, єпископ Віктор (Коцаба) оголосив вітальну адресу предстоятеля УПЦ (МП) до організаторів та учасників конференції. «Необхідність розвитку релігійного і міжцивілізаційного діалогу і співпраці в сучасному світі постійно зростає. Світ, в якому ми живемо, все більше стає глобальним простором, в якому взаємодіють раси, релігії і культури. Події, які відбуваються в одних країнах, впливають на життя інших країн, а іноді і цілих континентів. Будучи різними за походженням, культурою і релігією, в нинішніх умовах ми стаємо все більш пов’язаними між собою. У цих нових умовах ми – представники релігій, повинні прагнути вибудовувати наше життя в діалозі і співробітництві», - зазначається у зверненні глави УПЦ (МП) до учасників заходу.
Закінчилася міжнародна конференція прийняттям підсумкових документів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Як оцінити якість деревини до електронних торгів На чем зарабатывают букмекеры? Услуги груз-такси круглосуточно в Киеве Какие игроки есть в покере? Доступные ритуальные услуги в Николаев

Публикации