Митрополит Одеський УПЦ (МП) просить Патріарха Кирила допомогти визволити українських моряків з полону

04.12.2018 11:03 3

Митрополит Одеський УПЦ (МП) просить Патріарха Кирила допомогти визволити українських моряків з полону

Митрополит Одеський УПЦ (МП) Агафангел (Саввін) просить Патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва) звернутися до керівництва Росії з проханням визволити українських моряків.

Текст звернення опублікував сайт Православна Одеса.

«В акваторії Чорного моря 25 листопада 2018 року відбулося інцидент, правова оцінка якого знаходиться поза межами церковної компетенції і є прерогативою політичних і правозахисних інституцій. В результаті цього 24 моряка, серед яких багато уродженців і жителів Одеси і Одеської області, стали заручниками політичної ситуації, були затримані прикордонною службою Російської Федерації», - йдеться в документі.

Митрополит Агафаегел просить Патріарха почути «плач матерів, стогін дружин і дітей біль рідних, чиї сини знаходяться в неволі».

«Шанобливо звертаюся до Вас з проханням …звернутися до керівництва Російської Федерації і всім здатним вплинути на рішення цього питання, з клопотанням про швидке повернення затриманих українських моряків на Батьківщину». – висловив прохання митрополит УПЦ (МП).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/73766/

Следующая новость
Предыдущая новость

Продажа биокаминов, сделанных в Украине Кредит онлайн с плохой кредитной историей Перевозка тел умерших в любую точку мира Использование микротоков для лица Самое дешевое такси в Киеве

Публикации