Митрополит Мінський Павло: "У православних і уніатів різний Бог"

31.01.2018 12:15 18

Митрополит Мінський Павло:

Православні і уніати не мають одного Бога. Про це заявив православний митрополит Мінський і Заславський, Патріарший Екзарх всієї Білорусі Павло в рамках передачі "Бесіди з владикою Павлом". Вона вийшла в ефір 27 січня на телеканалі "Союз", пише сайт krynica.info., інформує Єврорадіо.

Приводом стала ситуація в селі Березівка ​​Вітебської області. У листопаді 2017 року на телеканалі "Білорусь 1" вийшов сюжет про костелі в цьому селі. Католицький священик Марек Пасюта запрошував православних селян молитися в храмі, так як найближча церква знаходиться в 10 кілометрах від села.

Близько костелу стоїть скульптура, яка символізує об'єднання католицьких і православних хрестів. У самому храмі є ікони православних святих, в тому числі Серафима Саровського і Євфросинії Полоцької. Також при храмі навчаються і діти обох конфесій.

Митрополит Павло визнав, що православні Березівки дійсно не мають своєї церкви, тому ходять на службу в храм. "Одну будівлю використовують і православні, і католики. Але це ні в якому разі не є якоюсь унією. Завдання уніатів - сказати, що у нас один Бог. Вибачте, але у нас не один Бог, друзі мої. У вас свій Бог , тому що ви по-іншому в Бога вірите, ви по-іншому його сповідуєте. Бог дійсно один, але у корпорації свій бог, у якоїсь сектантської організації - свій. Вони до нашого спільного Творця і Господа жодного відношення не мають. Господь же в Євангелії говорив: "у вас утроби - Бог, у вас мамона - Бог". У язичників же теж ідол - бог. Але для нас, православних, це дрібничка. Так само і уніати", - підкреслив єрарх.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/69915/

Следующая новость
Предыдущая новость

Монастир на Франківщині перейшов під юрисдикцію Київського Патріархату Здоровье всей семьи: пресс для яблок и вакууматоры для дома Широкий ассортимент качественных запчастей «Эстерсунд»: Восстание скромного шведского клуба из Зимнего города Быстрые, надежные и удобные справки для ГАИ

Публикации