Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл не приїде сьогодні до владики Філарета

14.05.2019 11:29 0

Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл не приїде сьогодні до владики Філарета

Митрополит Луцький і Волинський Православної Церкви України Михаїл (Зінкевич) відмовив почесному Патріарху Філарету приїхати до Києва у вівторок 14 травня на традиційне молитовне святкування на честь священномученика Макарія. Про це владика Михаїл розповів в інтерв’ю «Главкому».

Нагадаємо, святого Макарія вважають неофіційним покровителем Київського Патріархату і саме 14 травня 1966 року Філарет був призначений архиєпископом Київським і Галицьким.

Архиєрей зізнався, що запрошення на урочистості в столиці отримав тільки 13 травня і через попередні плани не відвідає столицю, натомість поїде до Вінниці, куди його запросив приїхати митрополит Вінницький Симеон.

«Набагато раніше, десь місяць тому я отримав запрошення від митрополита Симеона. Він просив мене про підтримку тому, що у нього є загострення у стосунках між ним і Московським Патріархатом. Я йому допомагав кадрами, направляв до нього священнослужителів», - розповів митрополит Михаїл.

За його словами, на Вінниччині брак кадрів, оскільки до Православної Церкви переходять парафії, а священнослужителів немає.

«Я із семінарії, із тих кадрових резервів, які у мене були, направляв людей до митрополита Симеона. От він мене і запросив спільно відвідати Богослужіння, на що я погодився. Я ж не можу відміняти одне і погоджуватися на інше», - зазначив архиєрей.

Напередодні почесний Патріарх Філарет розіслав запрошення на бланках УПЦ КП до архиєреїв ПЦУ на традиційне молитовне святкування на честь священномученика Макарія до Києва, яке відбудеться у Володимирському соборі. Раніше почесний Патріарх Фалерет критикував нинішній Статут ПЦУ і заявляв, що Київський Патріархат досі існує. Запрошення на «дружню бесіду» з єрархами у Володимирському соборі низка оглядачів називають спробою владики Філарета відродити та очолити УПЦ КП і таким чином розколоти ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75780/

Следующая новость
Предыдущая новость

Футбольна команда "Архангели" стала у Хмельницькому чемпіоном римо-католицької єпархії Деревянные игрушки – качество и безопасность Особенности грузоперевозки на Газели Как заставить машину с дизельным двигателем работать зимой Современный и амбициозный ресторан Принада на Оболони

Публикации