Митрополит Епіфаній помолився за щасливу подорож українських полярників в Антарктиду

26.03.2019 21:08 3

Митрополит Епіфаній помолився за щасливу подорож українських полярників в Антарктиду

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі помолився за щасливу подорож та успішну працю 12-ти українських полярників в Антарктиді. Про це повідомляється на сайті Православної церкви України.

Учасники 24 Української антарктичної експедиції (УАЕ) вирушають з Києва сьогодні, 26 березня. Їхній шлях до станції «Академік Вернадський» в Антарктиді триватиме щонайменше 6 діб.

«Кожна справа завжди розпочинається з молитви, тому перед початком вашої подорожі, наших українських науковців, ми помолилися Богові, щоб Господь благословив вам успішну дорогу, перебування та щасливе повернення додому», - глава ПЦУ.

Під час зустрічі митрополит Епіфаній подарував учасникам експедиції книги Священного писання Старого та Нового завіту в українському перекладі, ікону святителя Миколая Чудотворця, а також вручив копію Томосу, яка зберігатиметься на станції «Академік Вернадський», в капличці святого рівноапостольного князя Володимира.

Зазначається, що керівник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий від імені усієї команди науковців-полярників подякував митрополиту Епіфанію за молитву, настанови і висловив сподівання на скору зустріч Епіфанія з тими українськими дослідниками, які уже рік перебувають на станції «Академік Вернадський» і невдовзі повернуться до України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75210/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где найти качественную обувь в Киеве ? Большой выбор тактического снаряжения отечественных и иностранных производителей Последние новости чемпионата мира по биатлону Большой выбор удобрений для клубники В Славянске готовится 10-я школа миссионеров-прифронтовиков

Публикации