Митрополит Епіфаній подякував Патріарху Олександрійському за визнання ПЦУ

09.11.2019 14:33 0

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній подякував Олександрійському Патріарху за визнання автокефалії ПЦУ.

Очільник ПЦУ нагадав, що Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ 8 листопада вперше згадав його ім’я як предстоятеля Православної Церкви України в диптиху православних Церков під час богослужіння в храмі Архангелів у столиці Єгипту Каїрі.

«Для наших Церков це був справді історичний момент єднання в молитві: сьогодні у той самий час я звершив божественну літургію у храмі великомученика Димитрія Солунського на Київщині в селі Бузова, за якою також молився та поминав патріарха Александрійського. Тож у цей чудовий день ми радіємо довершенню повноцінного братнього єднання між нашими помісними Церквами», – наголосив Митрополит Епіфаній.

Олександрійський Патріархат є одним із чотирьох найдавніших історичних православних патріархатів і одним із найавторитетніших у православному світі, він посідає друге місце після Вселенського Патріархату в диптиху – традиційному переліку помісних православних церков. ПЦУ,як остання за часом створення така Церква, має в диптиху останнє, 15-е місце.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/77739/

Следующая новость
Предыдущая новость

Популярные азартные игры в интернете Мультфильм Алиса в зазеркалье: сюжет, оценки, отзывы Качественное медицинское и косметологическое оборудование Как же обнаружить неисправность топливного бака Что посмотреть в Керчи

Публикации