Митрополит Епіфаній не виключає приєднання до ПЦУ частини архиєреїв УПЦ МП

09.12.2019 8:13 21

Митрополит Епіфаній не виключає приєднання до ПЦУ частини архиєреїв УПЦ МП

Православна Церква Україна має добрі, але неофіційні стосунки з деякими архиєреями УПЦ МП і не виключено, що частина з них приєднається до ПЦУ. Про це в інтерв’ю ВВС розповів Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє Релігійна правда.

“Ми маємо зараз добрі стосунки з деякими архиєреями з РПЦ в Україні, але це неофіційні стосунки. Ви розумієте, які наслідки будуть для архиєрея, якщо Москва дізнається, що він спілкується з ПЦУ і має добрі налаштування щодо об’єднання в майбутньому”, – зазначив митрополит.

За його словами, є такі архиєреї МП, які зараз спостерігають за процесами в українській державі та всередині об’єднаної Православної Церкви.

“Бо Москва їм до цього часу навіює, що це тимчасово і вони не збережуть єдність. Але цього не відбулось. Думаю, що з часом ті архиєреї, які мають таке бажання, побачать, що тут все стабільно та є динамічний розвиток, ухвалять рішення”, – наголошує митрополит. Играть в краш игры? Aviator on 1xbet дает бонусы новым игрокам.

На запитання журналіста, чи слід наступного року очікувати на перехід нових єпископів, владика Епіфаній зазначив, що не береться поки прогнозувати.

“Не хочу прогнозувати. Прогнози інколи бувають невдалими. Ще з травня всі очікували, коли ж буде Собор та Томос. Були різні прогнози, а на Михайла (21 листопада – ред.) вже навіть мав відбутись Собор, але відбувся 15 грудня. Тому не хотів би прогнозувати скільки, але частина архиєреїв РПЦ в Україні доєднаються до нас. Можливо, це стане для всіх сюрпризом”, – зазначив владика.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/78096/

Следующая новость
Предыдущая новость

Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков Впечатления Андрея Колупова о пешей прогулке по Царской тропе Аудиосказки для вашего малыша Сканер Argox AS-8000: компактное устройство для считывания штрих-кодов Казино Азино 777 приглашает играть и выигрывать

Публикации