Митрополит Епіфаній виключив захоплення храмів УПЦ МП

19.12.2018 6:30 3

Митрополит Епіфаній виключив захоплення храмів УПЦ МП

Новообраний Предстоятель Православної Церкви України (ПЦУ) Митрополит Київський і всієї України Епіфаній запевнив, що захоплень храмів Української Православної Церкви Московського Патріархату не буде. Про це він повідомив у понеділок, 17 грудня, в ефірі ICTV.

"Ніяких захоплень храмів Московського Патріархату з боку єдиної Церкви не буде. Ті парафії, які добровільно захочуть стати частиною єдиної Української Православної Церкви, повинні бути прийняті. Але без насильства, без якихось дій, які будуть провокувати нестабільність в суспільстві", - підкреслив Митрополит.

За його словами, "тільки любов і повагу можуть бути тією основою, на якій будуть переходити ті парафії, які зараз перебувають в лоні Російської Православної Церкви".

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий Собор, на якому була створена помісна Православна Церква України. Її Предстоятелем став Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/73957/

Следующая новость
Предыдущая новость

Морское крюинговое агенство для успешного трудоустройства УПЦ угледіла в парламенті ще один "антицерковний законопроект" Ракетки для тенниса Кредит онлайн с плохой кредитной историей Американские металлоискатели GARRETT в Украине

Публикации